11 persoane din Bucuresti si Ilfov au incercat sa se sinucida de Revelion si pe 1 ianuarie, insa toti au fost salvati, a declarat, sambata, pentru Mediafax, managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, Alis Grasu.

"Din pacate, intotdeauna de sarbatori numarul celor care vor sa-si puna capat zilelor este mai mare. Din fericire, de aceasta data nu au reusit, medicii fiind chemati rapid. Toti cei 11 cu tentativa de suicid traiesc", a spus Alis Grasu.

In ultimele 24 de ore, la SABI au fost 1.224 de solicitari pentru ajutor medical, 735 fiind urgente.Comparativ cu anul trecut, numarul solicitarilor in intervalul 1 ianuarie ora 8.00 - 2 ianuarie ora 8.00 a scazut cu 263, dar numarul celor care au acuzat probleme digestive sau din cauza consumului de alcool a ramas la fel de mare - peste 250.

Astfel, in ultimele 24 de ore au fost inregistrate peste 250 de suferinte digestive, colici biliare, dureri abdominale si cazuri diareice, dar si come alcoolice. Alte 61 de persoane au lesinat pe strada din diverse cauze, unele pe fondul consumului mare de alcool.