Niciun roman nu se afla printre victimele incendiului produs joi la hotelul de 5 stele The Address, cu 63 de etaje, din centrul Dubaiului (Emiratele Arabe Unite), aflat in apropierea celei mai mari cladiri din lume, turnul Burj Khalifa, a anuntat vineri Ministerul roman al Afacerilor Externe, in urma unei solicitari a agentiei Agerpres.Cel putin 16 persoane au fost ranite in urma incendiului de la hotelul din Dubai.

Incendiu la hotelul Address din DubaiFoto: Captura YouTube

''Consulatul General al Romaniei la Dubai are in atentie incendiul produs in cursul zilei de 31 decembrie intr-un hotel situat in centrul orasului Dubai. In acest sens, oficiul consular a luat legatura imediat cu autoritatile locale in vederea verificarii daca printre persoanele implicate se afla si cetateni romani. Potrivit informatiilor furnizate de catre autoritatile locale, pana in acest moment, printre victimele implicate in incendiu nu se afla niciun cetatean roman'', precizeaza MAE.

Ministerul de Externe mai arata ca, la nivelul Consulatului General al Romaniei la Dubai si al Ambasadei Romaniei la Abu Dhabi, nu a fost primita nicio cerere de asistenta consulara in legatura cu acest caz.

''Oficiul consular roman continua monitorizarea cazului, se afla in legatura permanenta cu autoritatile locale competente, fiind pregatit sa acorde asistenta consulara, daca situatia o va impune'', adauga sursa citata.

Cel putin 16 persoane au fost ranite, dintre care 14 usor, in incendiul urias care a izbucnit joi seara intr-un hotel de lux din Dubai, a informat biroul de presa al guvernului din emirat, potrivit AFP.

O persoana a fost victima a unei crize cardiace, insa nu a decedat, si niciun copil nu a fost ranit, a adaugat biroul de presa intr-un mesaj pe Twitter.

In jurul orei locale 23,30 (19,30 GMT), originea incendiului, deosebit de puternic, era in continuare necunoscuta.

Incendiul a avariat hotelul de cinci stele The Address Downtown, situat intr-un zgarie-nor de 63 de etaje in centrul Dubaiului, nu departe de cel mai inalt turn din lume, Burj Khalifa (828 de metri), in timp ce mii de persoane, printre care numerosi turisti, se adunau in cartier pentru a sarbatori trecerea in anul 2016.