In majoritatea oraselor in noaptea de Revelion sunt organizate focuri de artificii, dar unele dintre acestea sunt de-a dreptul spectaculoase si merita sa calatoresti cateva sute de kilometri pentru a le vedea, scrie Mediafax.

ArtificiiFoto: USER UPLOADED

Cand vine vorba de focurile de artificii este important si locul in care stai atunci cand le urmaresti, de aceea, prezentam un top 9 al celor mai bune locuri in care te poti afla in noaptea de Revelion 2015 pentru a urmari spectacolul de pe cer.

REVELION 2016 in Madeira - De la bordul unui vas de croaziera

Cei care ajung in Madeira in noaptea dintre ani ar trebui sa ajunga la bordul unuia dintre vasele de croaziera sau a iahturilor acostate in portul Funchal. Focul de artificii este urias, in 2006 a intrat in Cartea Recordurilor ca cel mai mare foc de artificii din lume, si va fi vazut foarte bine fara prea multa inghesuiala.

REVELION 2016 in Berlin - La Poarta Brandenburg

Persoanele pe care nu le deranjeaza agitatia si multimea in noaptea de Anul Nou si vor un spectacol pe cinste pot merge la Berlin pentru a petrece Revelionul 2015. In acest caz este recomandat ca miezul noptii sa-i prinda in apropierea Portii Brandenburg, unde sunt amenajate scene pentru spectacole pe o raza de doi kilometri. Focul de artificii care va incepe la ora 00.00 se anunta unul spectaculos.

REVELION 2016 in Paris ￯ Intr-o ambarcatiune pe Sena

In cel mai romantic oras din lume, noaptea dintre ani poate fi si ea un moment unic petrecut in doi, dar si alaturi de prieteni. Pentru a avea cea mai buna vedere asupra focului de artifici, specialistii recomanda inchirierea unei ambarcatiuni si realizarea unei plimbari pe Sena. In acest fel pot fi vazute aproape toate artificiile din ￯Orasul Luminilor￯

REVELION 2016 in Londra - Intr-un bar aflat la inaltime

Daca alegeti sa petreceti Revelionul 2015 in Londra si vreti sa vedeti artificiile in adevarata lor splendoare, trebuie sa va rezervati loc la una dintre petrecerile organizate in barurile din blocurile turn din oras. Cu o vedere panoramica de 360 de grade, veti fi siguri ca nu ratati nici artificiile de la Palatul Parlamentului si nici cele de la London Eye.

REVELION 2016 in Budapesta ￯ Pe oricare dintre podurile de peste Dunare

Anul Nou in Budapesta este intampinat cu un foc urias de artifici lansate de o parte si de alta a Dunarii. Cele mai bune pozitii pentru a urmarii artificiile din capitala Ungariei sunt cele noua poduri de peste Dunare.

REVELION 2016 in Praga ￯ Campia Letna

Praga este considerat unul dintre cele mai frumoase orase din lume, iar revelionul nu putea trece neobservat intr-un oras cu milioane de vizitatori anual. Cei care ajung de Anul Nou in ￯Orasul de aur￯ in noaptea dintre ani, ar trebui sa mearga pe campia Letna, acesta fiind locul din care poate fi observat cel mai bine jocul de artifcii.

REVELION 2016 in Roma ￯ Forumurile romane

Revelionul in Roma trebuie facut obligatoriu in unul dintre forumurile imperiale din oras. De aici pot fi admiratele spectaculoasele focuri de artifcii pregatite de autoritati in tot orasul.

REVELION 2016 in Dubrovnik ￯ Fortareata Imperiala

Cei care vor ajunge de Anul Nou in Dubrovnik, ar trebui sa urce la Fortareata Imperiala, aflata pe dealul din spatele orasului, pentru a se asigura ca vor avea o vedere completa a spectacolului de pe cer.

REVELION 2016 in Islanda ￯ Pe plaja din Reykjavik

Un revelion petrecut in Islanda este un eveniment unic in sine. Pe langa focul de artifici se aprind si focuri uriase de tabara. Popoarele din Atlanticul de Nord obisnuiesc ca in noaptea dintre ani sa se adune pe plaje si sa dea foc unor barci vechi din lemn.

In timpul ceremonialului incep si focurile de artificii din Reykjavik, unul dintre cele mai mari si mai spectaculoase din lume.