Guvernul a aprobat, printr-o hotarare, suplimentarea cu 45 a numarului maxim de posturi ale Directiei Nationale Anticoruptie, respectiv 10 posturi de specialisti IT si economisti, precum si 35 de posturi de personal economic si administrativ, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Executiv.

Numarul maxim de posturi de specialist va creste de la 55 la 65 de posturi, avand in vedere cresterea constanta a volumului de activitate, precum si diversificarea specializarilor necesare pentru efectuarea rapoartelor de constatare, precizeaza Guvernul.

De asemenea, suplimentarea cu 35 de posturi a personalului economic si administrativ este necesara in contextul preluarii de catre DNA a activitatilor de administrare si intretinere a sediului central, cu personal propriu, ceea ce ar reduce la jumatate valoarea cheltuielilor actuale, respectiv la 450.000 lei pe an, se mai arata in comunicatul Guvernului.

Potrivit Executivului, valoarea estimata a cheltuielilor salariale pentru cei 10 specialisti este de aproximativ 1,3 milioane de lei/ an, iar pentru cele 35 de posturi de personal contractual este de 900.000 de lei/ an.