Un barbat de 40 de ani si mama sa, in varsta de 70 de ani, din localitatea galateana Odaia Manolache au ajuns la spital, marti, dupa ce in locuinta lor a izbucnit un incendiu, focul pornind cel mai probabil din cauza ca barbatul a vrut sa isi alimenteze drujba cu combustibil langa soba cu lemne, transmite Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Galati, maiorul Eugen Chirita, a declarat ca un incendiu s-a produs, marti, la o casa din localitatea Odaia Manolache, iar in urma unui apel la 112 acolo s-au deplasat pompieri cu doua autospeciale si un echipaj cu o ambulanta SMURD.

"Incendiul se manifesta cu violenta la sosirea pompierilor care au intervenit timp de circa trei ore pentru lichidare, existand si pericolul unei explozii din cauza unei butelii care ardea. Ultimele focare au fost lichidate in jurul orei 13.00, dar in incendiu au ars 100 de metri de acoperis si bunurile din trei camere si o anexa", a afirmat Chirita.

In urma incendiului, un barbat de 40 de ani a suferit arsuri de gradele unu si doi la o mana si de gradul unu la nivelul fetei, iar mama acestuia, in varsta de 70 de ani, a suferit o intoxicatie cu fum si un atac de panica.

Cei doi au fost preluati de echipajul SMURD si transportati la Spitalul Judetean de Urgenta din Galati pentru a primi ingrijiri medicale, fiind in afara pericolului.

Din primele cercetari reiese ca incendiul ar fi izbucnit dupa ce barbatul a vrut sa isi alimenteze drujba cu combustibil chiar langa soba in care ardeau lemne, existand insa si suspiciunea ca acesta avea o tigara aprinsa in momentul respectiv.