Peste 27.000 de obiecte pirotehnice a caror detinere este interzisa au fost descoperite de jandarmii bucuresteni asupra unei persoane si intr-un autoturism abandonat, marti dimineata, in apropierea complexului comercial Europa, transmite Mediafax.

Persoana care comercializa ilegal obiecte pirotehnice a fost depistata in urma unei actiuni punctuale desfasurate intre orele 09.00 si 11.00 in apropierea complexului comercial Europa.

Jandarmii au gasit, asupra persoanei in cauza si intr-un autoturism abandonat, peste 27.000 de obiecte pirotehnice, interzise la detinere, si au intocmit acte de sesizare sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere de materiale explozive, potrivit comunicatului Jandarmeriei Capitalei.

Pana in prezent, in perioada 26 decembrie - 28 decembrie, jandarmii bucuresteni au confiscat de la comerciantii de ocazie 28.104 obiecte pirotehnice care puteau pune in pericol siguranta cetatenilor.

In conformitate cu prevederile legale, orice operatiune cu articole pirotehnice efectuata fara drept constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la un an.