Dupa ce in ultimele zile temperaturile inregistrate au fost cu mult peste cele specifice acestei perioade, incepand de marti, un val de frig va ajunge si in Romania, vremea urmand sa se raceasca mai intai in zona de est si nord-est a tarii, dupa care in toata tara, scrie Mediafax.

Astfel, temperaturile vor scadea incepand de luni, in toata tara, ajungand intre 0 si 5 grade ziua si intre -7 si -2 grade noaptea, iar ninsori sunt posibile doar la munte, dar vor fi slabe si temporare.

Valul de frig ajunge in nord-estul Romaniei marti, 29 decembrie, dupa care treptat cuprinde toata tara, temperaturile urmand sa scada pana pe data de 3 ianuarie.

Prognoza meteo pentru fiecare regiune a tarii in urmatoarele zile:

BANAT

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, spre sfarsitul anului, dar si in primele zile din ianuarie, vremea se va raci si vor fi temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu maxime de 2-5 grade, in scadere de la 5-9 grade, si minime intre -3 si -1 grad, in medie, fata de 1-3 in ultimele zile.

Precipitatii locale, slabe cantitativ vor fi posibile duminica 27 decembrie, iar probabilitatea de aparitie a acestora va creste din nou dupa 1 ianuarie.

CRISANA

Temperaturile vor scadea dupa data de 29 decembrie, astfel ca sfarsitul acestui an si inceputul de ianuarie vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 2-4 grade si minime intre -4 si -2 grade. Precipitatii locale, slabe cantitativ, sunt posibile dupa data de 1 ianuarie.

TRANSILVANIA

Vremea se va raci la sfarsit de an si in primele zile din ianuarie, urmand ca temperaturile sa fie mai apropiate de cele specifice perioadei, fiind de asteptat medii de 0-3 grade ziua si intre -7 si -3 grade noaptea. Precipitatii slabe cantitativ si trecatoare sunt posibile dupa 1 ianuarie.

MARAMURES

Si in Maramures, vremea se va raci spre sfarsitul anului, dar si in primele zile de ianuarie, cand temperaturile maxime nu vor depasi 2-4 grade ziua, iar noaptea vor fi minime intre -5 si -2 grade, in medie. Precipitatii slabe s-ar putea produce dupa 1 ianuarie.

MOLDOVA

Vremea se va raci si in Moldova, de luni 28 decembrie se vor inregistra temperaturi maxime intre 1 si 4 grade ziua si intre -5 si -2 grade noaptea. De asemenea, in ultimele zile din acest an si in primele zile din ianuarie este posibil sa se produca precipitatii temporare si slabe cantitativ.

DOROBOGEA

In Dobrogea, temperaturile vor scadea la sfarsitul anului si in primele zile din ianuarie pana la 3-5 grade ziua si intre -2 si 2 grade noaptea. Precipitatii slabe vor fi posibile dupa data de 29 decembrie.

MUNTENIA

Si in Muntenia, temperaturile vor scadea de luni 28 decembrie de la maxime de 7-12 grade si minime intre -1 si 3 grade la 2-5 grade ziua si intre -4 si -2 grade noaptea. Precipitatii slabe, locale vor fi posibile in perioada 28-29 decembrie si dupa data de 1 ianuarie.

OLTENIA

In Oltenia, vremea se va raci din 28 decembrie, cand temperaturile vor scadea de la maxime de 6-13 grade si minime intre -1 si 3 grade, la 2-5 grade ziua si intre -4 si -2 grade noaptea. Probabilitatea pentru precipitatii locale, slabe cantitativ, va creste in zilele de 28 si 29 decembrie si dupa data de 1 ianuarie.

LA MUNTE

La munte, din 28 decembrie si pana la inceputul anului viitor, temperaturile vor fi in scadere si se vor situa, in medie, intre -3 si 0 grade ziua si intre -9 si -3 grade noaptea. Ninsori slabe si temporare sunt posibile in 27 si 29 decembrie, precum si in primele zile ale noului an.