Guvernul contesta la Curtea Constitutionala legea pensiilor speciale pentru alesii locali. Motive: instituirea unui regim special de privilegii, acordarea retroactiva si neasigurararea finantarii

de I.C.     HotNews.ro
Duminică, 27 decembrie 2015, 11:32 Actualitate | Esenţial


Dacian Ciolos
Foto: gov.ro
Guvernul Ciolos a sesizat Curtea Constitutionala in cazul pensiilor suplimentare de pana la 6.600 de lei ale primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor de Consilii Judetene, informeaza Digi24. Potrivit unui comunicat de presa transmis de Guvern, in sesizare s-a invocat instituirea unui regim special de privilegii pentru anumiti alesi locali, acordarea retroactiva a drepturilor speciale si neasigurararea finantarii pentru indemnizatiile nou create.

Guvernul a sesizat, pe 26 decembrie, Curtea Constitutionala a Romaniei in legatura anumite obiectii pe care le are la Legea pensiilor speciale ale primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor de Consilii Judetene.

Potrivit comunicatului de presa, Sesizarea face referire la incalcarea mai multor articole din Constitutie, referitoare la instituirea unui regim special de privilegii pentru anumiti alesi locali, acordarea retroactiva a drepturilor speciale si neasigurararea finantarii pentru indemnizatiile nou create

Guvernul a mai notat ca, in forma adoptata, exista cel putin 16.300 de potentiali beneficiari ai legii, efortul bugetar in 2016 ridicandu-se la 469 milioane lei. "In urma impozitarii acestor sume, deficitul bugetar rezultat este de 395 milioane lei, peste deficitul agreat de Parlament, si tinde sa agraveze stabilitatea cadrului fiscal bugetar. In plus, avand in vedere ca legea retroactiveaza, numarul beneficiarilor poate fi mult mai mare, ca si impactul asupra bugetului de stat."
 • Comunicatul transmis de Guvern

Guvernul a sesizat Curtea Constitutionala a Romaniei in legatura cu unele aspecte ale Legii privind pensiile speciale
 
In cursul zilei de sambata, 26 decembrie 2015, Guvernul Romaniei a formulat, printr-o sesizare adresata Curtii Constitutionale a Romaniei, obiectiuni privind unele aspecte ale Legii referitoare la pensiile speciale ale primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor de Consilii Judetene (Legea de modificare si completare a Legii nr.393/2004 privind Statutul alesilor locali). Sesizarea are in vedere incalcarea mai multor articole din Constitutie, referitoare la instituirea unui regim special de privilegii pentru anumiti alesi locali, acordarea retroactiva a drepturilor speciale si neasigurararea finantarii pentru indemnizatiile nou create.

In forma adoptata, exista cel putin 16.300 de potentiali beneficiari ai legii. Efortul bugetar in 2016 se ridica la 469 milioane lei. In urma impozitarii acestor sume, deficitul bugetar rezultat este de 395 milioane lei, peste deficitul agreat de Parlament, si tinde sa agraveze stabilitatea cadrului fiscal bugetar. In plus, avand in vedere ca legea retroactiveaza, numarul beneficiarilor poate fi mult mai mare, ca si impactul asupra bugetului de stat.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12442 vizualizari

 • +34 (52 voturi)    
  bravo (Duminică, 27 decembrie 2015, 11:56)

  Mazeta [utilizator]

  Ăsta-i doar începutul. Mă aștept ca guvernul Cioloș să conteste și pensiile speciale pentru judecători și procurori.
  • -18 (32 voturi)    
   cum sa nu (Duminică, 27 decembrie 2015, 14:59)

   da-da [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   esti vreun profesor preuniversitar aspirant la pensie speciala? du-te si da meditatii, dar sa tai chitanta pentru banii astia,ca altfel vineee Politiaaaa........
  • +18 (24 voturi)    
   toti BUGETARI sunt SPECIALI (Duminică, 27 decembrie 2015, 15:16)

   Kivek [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   problema nu sunt judecatorii si procurorii (dusmanii PSD) ci ceilalti BUGETARI SPECIALI ca de exemplu POLITISTII, angajatii din PENITENCIARE, aia de la ANAF si multi altii care au un 'regim special de privilegii' pe care nu-l merita !
   • +19 (25 voturi)    
    ba nu (Duminică, 27 decembrie 2015, 15:57)

    Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

    Principiul contributivității trebuie aplicat tuturor, mai ales procurorilor, judecătorilor și parlamentarilor. Fără bugetari de lux și pensii nesimțite!
    • +2 (16 voturi)    
     pagadi Mazeta, kivek (Duminică, 27 decembrie 2015, 19:47)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

     ti a spus ca P$D are alergie la procurori, ei sunt Infractori P$D ii...de la decembrie 89...ytd..Infractori carevasazica !
    • +3 (9 voturi)    
     Dar tu ca postac de lux, contribui? (Duminică, 27 decembrie 2015, 23:10)

     Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

     Sau esti platit under the table?
     • +1 (7 voturi)    
      Dom` doctor, (Luni, 28 decembrie 2015, 0:59)

      potaissa [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

      matale fiind asa de departe de casa, la venitul matale, la nivelul matale exceptional de viata, te mai certi cu forumistii? Curios :)
      • +1 (3 voturi)    
       I need to kill some time (Luni, 28 decembrie 2015, 15:52)

       Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui potaissa

       Dimineata la cafea si uite tu de exemplu esti un interlocutor extrem de valoros.
       • 0 (2 voturi)    
        Slabi oameni... (Luni, 28 decembrie 2015, 18:49)

        potaissa [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

        ....
  • +7 (9 voturi)    
   Care judecatori? (Duminică, 27 decembrie 2015, 21:01)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Cei care iau mita? Cei care lasa mafia sa ramina cu averi intregi si 2-3 lini de puscarie? JUSTITIA in Romania e pentru aparat hotii iar judecatorii sunt complicii jafului general securisto-comunist...
  • +11 (11 voturi)    
   Demult s-a instituit un regim discriminatoriu (Duminică, 27 decembrie 2015, 21:52)

   Lazar [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   Cate legi ale pensiilor exista la noi? Ca sistem public de pensii ar trebuii sa existe un sistem unitar de calcul pentru toate pensiile din Romania , in functie de perioada contributiei si de suma contribuitiei . Daca se vor pensii diferentiate sa isi constituie sisteme proprpri sau private la care sa primeasca pensii pe baza contributiei lor nu a intregii mase de contribuabili . La noi sant n moduri de calcul printre care magistratura , armata, sri ,politie , functionari parlamentari ,parlamentari si alte categorii de beneficiari prin care s-a creat o discriminare majora si paradoxal s-a ajuns ca cei care sant baza contributiei la sistemul de pensii ei contribuind si pentru salariile bugetarilor astfel s-a ajuns ajuns sa fie cei mai dezavantajati . Dupa toate aceste inechitati marea masa a celor care sant baza sistemului de pensii au ajuns sa caute cai de autoaparare ,refuzand sa contribuie la un sistem in care ei sant pe ultimul loc, muncind la negru sau cu norma minima , zicandu-si ca oricat timp si cu oricate venituri ar contribuii ei primesc pensiile la limita subzistentei in comparatie cu bugetarii privilegiati care primesc pensii de neimaginat pentru ei chiar si cu veniturile lor .Alta categorie de trantorii care primesc ajutoare sociale desi in intreaga lor viata nu au muncit nici stagiul minim de cotizare necesar pentru o pensie.Alta categorie de trantori care nu au nici o contributie revolutionari si care primesc lunar ajutoare pe care un pensionar normal nici nu le viseaza . Nu stim exact ce au facut multi dintre pseudo revolutionari , multi securisti,militeni sau turnatori , Daca au facut bine sau rau asta ramane de apreciat de intreaga populatiere a Romaniei . Corect ar fi sa primesca ranitii si urmasii decedatilor revolutiei. Aceste randuri le scrie un participant la revolutie atat la Timisoara cat si la Brasov si care nu s-a declarat nicaieri putand sa fie impuscat de la copii sai.
   In ritmul acesta sistemul public de pensii se va prabusi.
  • +3 (9 voturi)    
   Așteptări deșarte! (Luni, 28 decembrie 2015, 0:14)

   TheRealGicaContra [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   Cioloș este doar o mare dezamăgire. Guvernul a fost făcut pe picior cu o grămadă de poticneli care puteau fi evitate, ținând cont că a avut mai mult timp decât s-a vehiculat oficial! Eșalonul 2 prin ministere a rămas constituit din băieții buni de la partide. Dacă Cioloș era bine intenționat și chiar vroia să facă ALTCEVA, trebuia să joace în fiecare zi cu mandatul pe masă! Faceți ca mine sau îmi depun mandatul și scot oamenii în stradă! S-a umilit înghițind pe nemestecate mânăriile PSD+UNPR+PNL (chiar dacă PNL mimează opoziția)! Românii care au ieșit altădată în stradă, acum au avut de ales între cârnați și reformă. Din păcate au învins din nou cârnații!
  • +4 (4 voturi)    
   Viorel cel MsTO-i" doctorul " fericirii noastre (Luni, 28 decembrie 2015, 8:33)

   Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   RO campioana economică a UE, după ce taie investiţiile, are nevoie să împrumute cinci miliarde de euro in 2016 pentru a plăti pensii şi salarii.!!!!

   Deficitul la pensii este de 1.5 miliarde lei/luna cnf. I.N.S :
   1.Numarul mediu de pensionari a fost de peste 5,29 milioane de persoane in trimestrul III din 2015.
   2.Pensia medie lunara a fost de 893 lei.
   3.Pensia medie de asigurari sociale de stat a fost de 886 leI.
   4.Raportul dintre numarul mediu de pensionari de asigurari sociale de stat si cel al salariatilor prezinta variatii semnificative in profil teritorial, de la numai 5 pensionari la 10 salariati in Municipiul Bucuresti la 17 pensionari la 10 angajati in judetul Giurgiu.
   5.Pensia medie de asigurari sociale de stat a variat cu discrepante semnificative in profil teritorial, ecartul dintre valoarea minima si cea maxima depasind 400 de lei (711 lei in judetul Giurgiu fata de 1.122 lei in Municipiul Bucuresti).
   6.Pensionarii de asigurari sociale detin ponderea majoritara (99,9%) in numarul total de pensionari. Pensionarii de asigurari sociale de stat reprezinta 88,4% in totalul celor de asigurari sociale.

   Conform Certinvest, peste o treime dintre pensionarii romani sunt incadrati de Comisia Europeana ca avand risc de saracie si excludere sociala, iar pentru anul 2050, Banca Modiala estimeaza un numar de 6,6 milioane de pensionari, fata de cele 5,3 milioane de acum.!!!!!!
  • 0 (4 voturi)    
   Da-i (Luni, 28 decembrie 2015, 9:56)

   cu5clase [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   cu Aspacardin inainte, nu se va schimba. Militarii, politistii, magistratii si alte categorii de munca private prin lege de posibilitatea unei alte surse de venit vor primi pensii speciale.

   Latrari zi lumina aici, dar nu stii ca judecatorii nu au fost afectati cu 25 % la taierea lui Basescu, doar cu 10 %.

   Si acum, liniste, saracilor !
 • +42 (46 voturi)    
  tot ce este special trebuie anulat pt alesi (Duminică, 27 decembrie 2015, 12:06)

  mnicku [anonim]

  si alte categorii, nimeni nu-i obliga sa fie in guvern, parlament sau primarii, ei au vrut.

  Parlamentarii nu-si pot vota singuri beneficii speciale pt ca nu sint ei ordonatori de credite, guvernul este cel ce gestioneaza bugetul RO, deci pensiile lor sint ilegale si neconstitutionale.

  Pt munca lor sint platiti iar pt pensii sa beneficieze dupa stagiul de cotizare.
  • +10 (12 voturi)    
   Fara beneficii nesimtite 4 dinozaurii politici (Duminică, 27 decembrie 2015, 18:48)

   Clop [utilizator] i-a raspuns lui mnicku

   Eventual, in caz rarissim forte, dupa un criteriu de performanta stabilit si dovedit prin fapte, nu matrapazlacurile cu care ne-am obisnuit.

   Cum poti sa ceri un beneficiu pentru o masa de sus - si critica politic - de bugetari?!

   Tot ce este special, trebuie sa fie faptele celor alesi in beneficiul celor care ii aleg si eventual, pentru asta, sa merite o recompensa financiara numita pensie speciala. Dar nu vad asta ca o chestiune de masa, pentru toti, ci doar pentru posibil cativa - rara avis- care isi fac treaba si aduc prosperitate dovedita pentru comunitate.

   Tara asta e pe butuci, furata constant de catre alesi timp de 26 de ani; avem o raza de soare cu guvernul Ciolos. Trebuie sa mergem mai departe, sa ne insanatosim ca popor.
 • +32 (40 voturi)    
  CREDETI-MA PE CUVANT ... (Duminică, 27 decembrie 2015, 12:23)

  arheopterix [utilizator]

  Am cunoscut bine clasa politica actuala , din momentul ,,Emanarii ,,pana prin 95 . V-o spun cu mana pe inima ...NU EXISTA POLITICIAN ROMAN CINSTIT . Cei care nu au furat , ori n-au putut , ori n-au fost inca dovediti . Asa ca marlania asta cu pensiile speciale trebue respinsa cu toata fermitatea ACUM TREBUE SA IESIM IN STRADA ! Ganditi-va ca in RO exista aprox 100.000 de oameni cu atributii in conducerea treburilor statului . Deschiderea a 1000 -2000 de dosare penale soldate cu pedepse de 2-3 -5 ani din care fac 1-2 ani in conditii speciale (unii lasa gardienele gravide, altii „„scriu „„ carti )si raman si cu banii,nu ii sperie . MARLANIA CU PENSIILE ASTEA SPECIALE ARATA CLAR CA NU SE TEM DE NOI SI NE DISPRETUESC .
  • +16 (18 voturi)    
   600 de Teroristi TREBUIE Eliberati (Duminică, 27 decembrie 2015, 14:14)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui arheopterix

   actiunile lor Costa generatiile prezente si viitoare, nu sunt diferente intre P$D,penele, pecie, aldie si late otrepe manate din fostul fesene...Jos cu ei ! http://www.petitieonline.net/petitie/10022136/semnaturi/pg225
 • -39 (49 voturi)    
  Ce pupulism ieftin (Duminică, 27 decembrie 2015, 12:34)

  Velma Kelly [utilizator]

  Numai basoiu iesea duminica cu anunturi politice in mass-media. Popor de slugi ...
  • +16 (22 voturi)    
   Bai, baiatule (Duminică, 27 decembrie 2015, 14:46)

   tapir [anonim] i-a raspuns lui Velma Kelly

   Cand o sa produci ceva prin propria munca din care o parte sa se duca in pensiile nesimtitilor astora, atunci o sa ai dreptul sa-ti dai cu parerea despre populism. Cand traiesti din pensie sau ajutor social, nu te prea intereseaza cine si cati bani ia, atata timp cat tainul tau e asigurat, nu-i asa? Acum o sa ma intrebi de unde stiu eu ca traiesti din ajutoare sociale. Pai, e simplu, baiete. Daca traiai pe picioarele tale, nu insistai cu atata indarjire sa fii muls ca un bou cu tate mari.
 • +24 (28 voturi)    
  bravo (Duminică, 27 decembrie 2015, 12:35)

  eugen [anonim]

  si cele ale parlamentarilor nu se poate?
 • +30 (34 voturi)    
  Lege data de mafioti (Duminică, 27 decembrie 2015, 12:37)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Aceasta lege este votata de un parament format din hoti si complici la furt, pusi sa se imbuibe, ei si clientela lor. Un om cinstit nu ar accepta sa fie complice la jaful mafiei di parlament.
 • +23 (27 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 27 decembrie 2015, 12:38)

  [anonim]

 • +18 (22 voturi)    
  corect (Duminică, 27 decembrie 2015, 12:41)

  anonim3 [utilizator]

  Regimurile speciale sunt o gaura neagra pentru buget si un element care slabeste coeziunea sociala, asa ca ar trebui limitate cat mai mult.
  Intrebare: Ar putea fi contestate si pensiile speciale pentru parlamentari? Sau macar conditionate de vot rapid pentru trecerea alegerilor la primari in doua tururi, pentru acceptarea votului electronic (cu garantarea sistemului) si de alte masuri care sa usureze reforma structurala a clasei politice? Daca ar accepta asemenea masuri, atunci poate ar binemerita si pensii speciale.
  • +3 (3 voturi)    
   pentru anonima 3 (Luni, 28 decembrie 2015, 0:11)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui anonim3

   In nici o situatie nu ar merita pensie speciala. Ar merita , daca ar fac ce propui , o prima de vacanta. Dar nu prea mare...pentruca este normal sa faca ceea ce propui !
 • +22 (26 voturi)    
  VREM SA CUNOASTEM MOTIVELE CONTESTATIEI ! (Duminică, 27 decembrie 2015, 12:44)

  Susufler0 [utilizator]

  Sa speram ca motivele guvernului sunt imbatabile si vor fi acceptate de Curte. Nu de alta, dar prea a devenit Romania in ultimii ani o tara a exceptiilor de la regula, cu categorii intregi de oameni "exceptionali", "speciali", care sunt platiti "special" si cand nu fac nimic si dupa ce au terminat "sa faca nimic" si s-au pensionat.
 • +20 (26 voturi)    
  Frumos (Duminică, 27 decembrie 2015, 12:50)

  felis_tigris [utilizator]

  Cum rămâne cu parlamentarii, ieşim în stradă?
  • -19 (27 voturi)    
   Iesi. Cine nu te lasa ? (Duminică, 27 decembrie 2015, 13:00)

   Velma Kelly [utilizator] i-a raspuns lui felis_tigris

   .
   • +14 (18 voturi)    
    Mda (Duminică, 27 decembrie 2015, 14:11)

    Andrei [anonim] i-a raspuns lui Velma Kelly

    Nimic nu iti convine, le stii pe toate. Daca spun duminica ca vor contesta nu iti place, daca spuneau luni ziceai ca ce au facut pana acum. Si mai vb de slugi. Culmea tupeului.
  • +10 (14 voturi)    
   numarul celor nemultumiti Creste (Duminică, 27 decembrie 2015, 14:17)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui felis_tigris

   si este Normal sa fie asa....http://www.petitieonline.net/petitie/10022136/semnaturi/pg225
 • +10 (14 voturi)    
  HOTII CARE NE CONDUC ... (Duminică, 27 decembrie 2015, 15:03)

  arheopterix [utilizator]

  Au nevoie de slugi care sa pledeze cauza lor ...Quod erat Demonstrandum ...sau mai pe limba noastra ...a slugilor ...Voila de vezi ! Da om fi exploatati si umiliti dar tot nu-i suportam pe impilatorii nostri si pe slugile lor Se stiu ei !...SILA ..! Q !
 • +10 (12 voturi)    
  ! (Duminică, 27 decembrie 2015, 15:14)

  Kpriciu [utilizator]

  Și pensia PARAZITILOR de parlamentari trebuie anulată!
  Jos parlamentul distrugător de țară!!!!
  • +5 (7 voturi)    
   De acord (Duminică, 27 decembrie 2015, 19:17)

   Clop [utilizator] i-a raspuns lui Kpriciu

   Nu doar pensia, ci si ce inseamna un cabinet de parlamentar. Cabinetele de parlamentari sunt bugetivore si lipsite de rezultate, in majoritate. Ca sa nu mai vorbim de nepotisme, familioane etc.

   Reglemantata absenta parlamentarilor in sesiuni, ca la scoala. Ai lipsit, te-ai ars. Mai mult, sa faca dovada activitatii lor si a initiativelor legislative - daca le au. Dormitul in Parlamentul Romaniei e un fapt curent. In timpul sesiunilor, fara facebook, porn sites etc, cu telefoanele mobile inchise, cu creierul la ceea ce au de facut.

   Au tot primit beneficii si au devenit cras supernesimtiti. Trebuie re-legiferat in Romania ce inseamna "sa devii" parlamentar si ce obligatii ai ca parlamentar.

   Mai trebuie re-discutate lungile vacante parlamentare si cred ca ele ar trebui sa fie ca pentru orice bugetar.

   Ce inseamna activitatea in teritoriu a parlamentarului in Romania, pentru ca multi alesi sunt cvasi-necunoscuti pentru alegatori. Nu-i mai vede nimeni in teritoriu dupa ce s-au vazut inscaunati. Valabil si pentru primari, de pilda, primarul sectorului 6, Rares Manescu, care ar trebui cautat cu Interpolul in sector.
 • +15 (17 voturi)    
  Poporul este dispretuit de alesii lui! (Duminică, 27 decembrie 2015, 15:19)

  Entiu [anonim]

  Unde s-a ajuns cu nesimtirea. Pentru ei totul, fara rusine si plini de ura dar vor...nesimtitiii!
  Cum nu se gindesc, ca vom iesi, curind, sa-i intrebam, ce vor de la noi? Cu ce drept isi bat joc de oamenii care muncesc cu adevarat? Unde le este mintea si sufletul!? Nu va iesi bine.....
 • +11 (13 voturi)    
  Dar Avocatul Poporului ce face ? (Duminică, 27 decembrie 2015, 15:40)

  stoian dumitru [anonim]

  Nici acum nu zice nimic, de parcă nu ar interesa pe nimeni nesimțirea totală a parlamentarilor, toți, fără excepție. Rușine :
  VICTOR CIORBEA
  „La temelia întregii mele activităţi au stat întotdeauna respectarea şi aplicarea exemplară a Constituţiei, a legilor, cinstea, corectitudinea,onestitatea şi moralitatea.”
  • +8 (10 voturi)    
   Out Ciorbea (Duminică, 27 decembrie 2015, 19:22)

   Clop [utilizator] i-a raspuns lui stoian dumitru

   Ciorbea si-a dovedit pupincurismul vadit la PSD, deci incompatibilitatea cu o asemenea functie.

   Sunt o gramada de articole de presa in internet care dovedesc lipsa de reactie sau reactia partinitoare a acestei persoane aflata intr-o functie "politizata".

   Avem nevoie de un avocat al poporului "fara barbi politice".
 • +13 (15 voturi)    
  CRED CA LEGEA VA PICA LA "CONCURSUL DE FRUMUSETE" (Duminică, 27 decembrie 2015, 15:41)

  Susufler0 [utilizator]

  Cat de cat incepem sa ne facem o idee despre motivele invocate de guvern in sesizarea transmisa Curtii Constitutionale prin care a contestat o serie de prevederi din Legea de modificare si completare a Legii nr 393/2004, privind modificarea Statutului alesilor locali, pe care le considera neconstitutionale. Astfel, in Comunicatul de presa transmis de Guvern cu ceva timp in urma, se precizeaza (fara a se indica insa textele de lege incidente), faptul ca instituirea unui sistem de privilegii pt anumiti alesi locali, acordarea retroactiva a drepturilor speciale precum si neasigurarea finantarii pt indemnizatiile nou create incalca o serie de articole din Constitutie . Astfel cum sunt prezentate in Comunicatul de presa, fiecare dintre cele trei modificari aduse Legii Statutului alesilor locali incalca, intr-adevar, cel putin un articol din Constitutie, cu alte cuvinte sunt neconstitutionale. Iata care sunt articolele incalcate.1 "Instituirea unui sistem de privilegii" incalca art.16 (1) : "Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice fara privilegii si fara discriminari." 2 "Acordarea retroactiva a drepturilor speciale" incalca art.15 (2) : "Legea dispune numai pt viitor, cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile." 3 "Neasigurarea finantarii pt indemnizatiile nou create" incalca art 138 (5) : "Nici o cheltuiala bugetara nu poate fi aprobata fara stabilirea sursei de finantare." Cred ca textele citate mai sus sunt pe deplin revelatoare. Eu unul, cu oarece experienta in domeniu, nu vad cum ar putea sa nu fie declarata neconstitutionala aceasta lege. Si daca aceasta lege va fi declarata neconstitutionala nu imi dau seama de ce legea privind pensiile deputatilor si senatorilor ar fi constitutionala ! Poate imi spuneti voi !
  • +3 (3 voturi)    
   Comment sters de user (Duminică, 27 decembrie 2015, 23:16)

   andipetre [anonim] i-a raspuns lui Susufler0

 • +12 (12 voturi)    
  Comment sters de user (Duminică, 27 decembrie 2015, 15:47)

  andipetre [anonim]

 • +16 (16 voturi)    
  de ce doar pentru aleșii locali? (Duminică, 27 decembrie 2015, 16:09)

  bigbrother [utilizator]

  de ce nu se contesta si pentru parlamentari, sau acolo sunt fonduri pt ca sunt mai putini (si totuși mult prea multi)?

  Pensiile speciale ar trebui sa fie cu adevărat speciale, pentru merite deosebite, nu pentru ca și-au făcut treaba pentru care au fost aleși si plătiți din bugetul de stat.

  Acum se vede de fapt pentru ce s-au băgat toți aleșii in politica: bani. Si macar de ar face treaba pentru care sunt aleși, dar astia ar trebui demiși in masa sau macar plătiți conform realizărilor lor, adică deloc.

  Deci ma aștept ca guvernul sa nu pice in jocul politic si sa fie corect pana la capăt, sub nicio forma nu trebuie sa le facă jocul parlamentarilor sau vor fi șantajați de fiecare data.
 • -1 (7 voturi)    
  atac ? la CCR ? (Duminică, 27 decembrie 2015, 17:41)

  dana [anonim]

  prea putin, prea tirziu. Tardiv de tirziu.
 • +8 (10 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 27 decembrie 2015, 18:36)

  [anonim]

 • 0 (6 voturi)    
  nici o grija... (Duminică, 27 decembrie 2015, 18:58)

  liviu_ [utilizator]

  o sa fie constitutionala... si daca cumva o sa fie neconstitutionala... o sa o modifica adaugand in pensiile speciale si membrii CCR si atunci sigur o sa fie constitutionala...
 • -3 (9 voturi)    
  N-am nimic impotriva pensiilor speciale (Duminică, 27 decembrie 2015, 20:02)

  mucenic [utilizator]

  vreau insa presedintele tarii sa certifice cat a contribuit pentru fondul de pensie persoana care o va primi
 • +10 (10 voturi)    
  mila (Duminică, 27 decembrie 2015, 21:18)

  andrei [anonim]

  Traim intr-o lume nebuna.....pensiile pt deputati/senatori nici vorba sa fie contestate ca doar sunt ale lor....azi/ maine o sa primeasca toti care au ajuns sa doarma prin instituii pensii iar cei care lucreaza le vor fi taiate salariile ca doar nu au de unde sa plateasca munca....la noi in tara din pacate doar nemunca e platita....multumim mult pentru tot dragi politicieni....
 • +5 (5 voturi)    
  Strada??? (Luni, 28 decembrie 2015, 8:24)

  Vasile Pop [anonim]

  Unde ii strada cand aceste specimene distrug in continuare tara? De ce nu se contesta si pensiile speciale ale parlamentarilor? Primarii au salarii mici comparativ cu parlamentarii, care teoretic oricum contribuie cu sume imense la fondul de pensii din banii nostri, ai celor mai prosti care nu avem functie la stat. Daca nu or sa vada ca puterea ii a cetatenilor intr-o democratie, or sa continue sa ne fure. Vin alegerile si vor veni in strada la prostime... Suntem "prosti, dar multi". Or sa vada in campanie puterea strazii daca acum stau la caldurica protejati de SPP-isti.
 • +1 (5 voturi)    
  Ce curaj la guvernul Ciolos, (Luni, 28 decembrie 2015, 9:36)

  xrogo [utilizator]

  a atacat la CCR legea speciala a primarilor,dar despre legea speciala a parlamentarilor nimic,au tacut malc,e mare frica de Parlament,se supara aia si dau de pamant cu numitul guvern!!!
  • +5 (5 voturi)    
   Mare rusine (Luni, 28 decembrie 2015, 11:40)

   Dumitru [anonim] i-a raspuns lui xrogo

   Toate privilegiile trebuie desfiintate. S-a intrat cu bocancii in constitutie. Acesti oameni se considera "speciali", de ce?, nu i-a obligat (impovarat) nimeni cu aceste functii, nu le convine, sa plece. Au suficiente avantaje cand sunt in functii, acum vor pana la moarte. Ce urmeaza?, in curand or sa vrea sa le lase mostenire.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by