Pe site-ul Politiei de Frontiera poate fi accesata o noua aplicatie care configureaza traseul catre punctele de trecere a frontierei cu valori de trafic scazute, a anuntat, sambata, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, comisar de politie Monica Dajbog, transmite Agerpres.

Aplicatie online pentru cei care tranziteaza frontieraFoto: Politia de Frontiera

"Pentru romanii care vor tranzita punctele de frontiera in aceste zile, reamintim ca pe site-ul Politiei de Frontiera a fost introdusa o sectiune unde este afisata media timpilor de asteptare in toate punctele rutiere de trecere a frontierei, oferind conducatorilor auto posibilitatea de a opta pentru alegerea unui traseu cat mai putin aglomerat. Pentru a veni in sprijinul celor care intra sau ies din tara, incepand de astazi este functionala o noua aplicatie online, care poate fi accesata de pe orice calculator sau terminal mobil, smartphone sau tableta, cu acces la internet. Aplicatia foloseste modul de navigatie furnizat de Google Maps, putandu-se configura traseul catre un anumit punct de trecere a frontierei ce inregistreaza valori de trafic scazute. Timpii de asteptare din punctele de frontiera sunt actualizati in timp real, pe aplicatie aparand trasee de culoare verde - acolo unde timpii de asteptare sunt de pana in 20 de minute, de culoare galbena - unde timpii de asteptare sunt intre 20 si 60 de minute si de culoare rosie - unde timpii de asteptare sunt de peste 60 de minute", a precizat Monica Dajbog, intr-o declaratie de presa sustinuta la sediul MAI.

In acest fel, oricine detine un telefon mobil cu acces la internet poate afla din timp care este cel mai bun traseu de urmat pentru a tranzita punctele de trecere a frontierei, atat pe sensul de intrare, cat si pe cel de iesire din tara, a mentionat ea.

Purtatorul de cuvant al MAI a precizat ca, in aceasta saptamana, peste 1,2 milioane de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei Romaniei.

Aplicație on-line pentru cei care tranzitează punctele de trec...

Aplicație on-line pentru cei care tranzitează punctele de trecere a frontiereiPentru românii care vor tranzita punctele de frontieră în aceste zile, le reamintim că pe site-ul Poliției de Frontieră a fost introdusă o secțiune unde este afișată media timpilor de așteptare în toate punctele rutiere de trecere a frontierei, oferind conducătorilor auto posibilitatea de a opta pentru alegerea unui traseu cât mai puțin aglomerat. Pentru a veni în sprijinul celor care intră sau ies din ţară, începând de astăzi este funcţională o nouă aplicație on-line care poate fi accesată de pe orice calculator sau terminal mobil, smartphone sau tabletă, cu acces la internet.Aplicaţia foloseşte modulul de navigaţie furnizat de Google Maps putându-se configura traseul către un anumit punct de trecere a frontierei ce înregistrează valori de trafic scăzute. Timpii de aşteptare din punctele de frontieră sunt actualizaţi în timp real, pe aplicaţie apărând astfel trasee de culoare verde – acolo unde timpii de aşteptare sunt de până în 20 de minute, de culoare galbenă – unde timpii sunt între 20 şi 60 de minute şi culoare roşie - unde timpii de aşteptare sunt de peste 60 de minute.Aşadar, oricine deţine un telefon mobil cu acces la internet poate avea din timp reprezentarea celui mai bun traseu pentru a tranzita punctele de trecere a frontierei României, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.Menționăm că aceste demersuri de informare a cetățenilor sunt luate în paralel cu măsuri organizatorice de suplimentare a personalului poliției de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcție de dinamica valorilor de trafic.

Posted by Ministerul Afacerilor Interne, Romania on Saturday, 26 December 2015