Vremea va fi mult mai calda decat in mod normal la aceasta data, indeosebi in regiunile extracarpatice, la deal si la munte, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), citata de Mediafax.

Sambata, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 14 grade, iar cele minime se vor incadra intre -4...-3 grade in depresiuni si 6...7 grade in Dealurile de Vest si pe litoral.

Cerul va fi variabil, dar in regiunile vestice, nord-vestice si centrale, local dimineata si pe spatii restranse apoi, se va semnala nebulozitate joasa si ceata. Izolat, in special in Transilvania si Maramures, vor fi ploi slabe sau burnita, iar la munte vor fi posibile precipitatii mixte.

In celelalte zone, ceata va fi prezenta pe areale restranse, dimineata si noaptea. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare la munte, cu precadere in zona Carpatilor Orientali si trecatoare in partea de est a teritoriului.

In Bucuresti, vremea se va mentine calda pentru aceasta data. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 10 grade, iar cea minima va fi de 1...3 grade. Cerul va fi variabil, dar dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata sau nebulozitateb joasa. Vantul va sufla slab si moderat.

Duminica

Valorile termice vor marca o crestere fata de ziua precedenta si vor caracteriza o vreme deosebit de calda pentru aceasta perioada a anului, mai ales in partea de sud si de est a tarii.

Cerul va avea innorari in regiunile nordice, indeosebi in cursul noptii, cand izolat, vor fi posibile ploi slabe. In restul teritoriului cerul va fi variabil, dar in zonele joase de relief, cu precadere din Banat, Crisana si Transilvania, pe arii restranse ziua si local noaptea se va semnala ceata sau nebulozitate joasa si vor fi conditii de burnita.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in zona montana inalta.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 grade in zonele cu ceata persistenta si in jur de 18 grade in zona subcarpatica a Munteniei, Olteniei si Moldovei, iar cele minime se vor incadra, in general, intre -3 si 5 grade.