Un barbat este cercetat pentru savarsirea infractiunii de operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fara drept, dupa ce a transportat intr-un depozit neautorizat peste cinci tone de astfel de produse, in vederea comercializarii, informeaza un comunicat al DGPMB, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, politistii Serviciului Arme, Explozivi, Substante Toxice din cadrul Politiei Capitalei au identificat, joi, un barbat de 30 de ani, administratorul unei societati comerciale cu sediul in Bucuresti, care a transportat cu o autoutilitara intr-un depozit neautorizat din sectorul 4, in vederea comercializarii ulterioare catre persoane fizice, un numar de 326 baxuri de articole pirotehnice, in greutate de 5.129 kg din categoriile 1 si 2.

Politistii au sigilat depozitul si continua cercetarile in stare de libertate in cazul barbatului de 30 de ani pentru savarsirea infractiunii de operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fara drept.

Politia Capitalei reaminteste ca orice operatiune cu articole pirotehnice efectuata de persoane fizice sau juridice fara a detine autorizatia prevazuta de lege constituie infractiune.

"Prin operatiune cu articole pirotehnice se intelege nu numai importul, confectionarea si vanzarea acestora, ci si cumpararea, detinerea sau folosirea lor", se arata in comunicatul citat.

Totodata, Politia Capitalei recomanda tuturor persoanelor sa supravegheze cu atentie copiii care folosesc articolele pirotehnice permise de lege.