Tribunalul Bucuresti a decis definitiv, joi, ca Alin Anastasescu sa fie cercetat in continuare in arest preventiv, in dosarul privind incendiul din Colectiv, in care este acuzat de ucidere din culpa, alaturi de ceilalti doi patroni ai clubului, plasati de patru zile in arest la domiciliu, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Instanta a admis contestatia formulata de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a stabilit ca Alin Anastasescu, unul dintre patronii clubului Colectiv, sa ramane in arest preventiv.

In 21 decembrie, Judecatoria Sectorului 4 admisese cererea lui Alin Anastasescu de inlocuire a arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu, decizia fiind contestata de procurori la Tribunalul Bucuresti.

Ceilalti doi patroni ai clubului Colectiv - Paul Gancea si Costin Mincu - au fost eliberati din arest preventiv si plasati in arest la domiciliu in 21 decembrie, decizia definitiva fiind luata atunci tot de Tribunalul Bucuresti.

Cum sunt cercetate alte persoane implicate in tragedia din Colectiv:

Judecatoria Sectorului 4 a admis pe 14 decembrie cererea Parchetului General de prelungire cu 30 de zile a arestului la domiciliupentru pirotehnistul Viorel Zaharia si Daniela Nita si Cristian Nita, cei doi patroni de la firma Golden Ideas Fireworks Artists SRL, responsabila cu efectele pirotehnice de la clubul Colectiv.

Judecatorii de la Tribunalul Militar Bucuresti au decis, pe 5 decembrie, mentinerea arestarii preventive pentru George Matei si Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti care au verificat clubul Colectiv fara a lua masurile legale in privinta respectarii normelor PSI.

Curtea de Apel Bucuresti a decis pe 11 noiembrie ca fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone sa fie eliberat din arest, decizia fiind definitiva.

Judecatorul ce a luat decizia a fost cercetat de Inspectia Judiciara, care a clasat auto-sesizarea ce a starnit critici din partea Inaltei Curti si a Uniuniii Judecatorilor.