Ministrul canadian al imigratiei a recunoscut miercuri ca Ottawa risca sa rateze obiectivul sau de a primi 10.000 de refugiati sirieni pana la sfarsitul anului, dar s-a declarat increzator ca vor fi cu siguranta 25.000 in Canada inainte de sfarsitul lui februarie, dupa cum a fost promis, scrie AFP, preluata deAgerpres.

Ministrul John McCallum a informat in cursul unui briefing de presa ca peste 8.000 de refugiati, aflandu-se mai ales in Liban si Iordania, au putut deja sa efectueze demersurile si examenele medicale necesare pentru a obtine permisul de sedere in Canada.

El nu a fost insa in masura sa garanteze ca se vor putea afla efectiv pe teritoriul canadian pana la sfarsitul anului, invocand ca dificultati conditiile meteo si faptul ca unii refugiati doresc sa aiba mai mult timp pentru a se pregati de plecare.

John McCallum a afirmat ca autoritatile canadiene vor face tot ce este posibil pentru a-si atinge scopul si ca numeroase zboruri vor fi organizate pana la 31 decembrie. Un avion transportand 298 de persoane a aterizat miercuri seara la Montreal, ceea ce ridica la peste 2.000 numarul refugiatilor ajunsi deja in Canada.

Premierul liberal Justin Trudeau a promis, in cursul campaniei electorale care l-a adus la putere in octombrie, ca va primi 25.000 de refugiati sirieni inainte de sfarsitul anului.