Cel putin 130 de pasageri romani protesteaza pe aeroportul orasului italian Pisa dupa anularea, in urma cu 24 de ore, a unei curse aeriene spre Bucuresti, informeaza site-ul agentiei ANSA, preluat de Mediafax. Wizz Air spune ca situatia a fost cauzata de ceata densa.

"Peste 130 de pasageri romani care au bilete spre Bucuresti au ramas blocati si, practic, abandonati dupa ce compania aeriana Wizzair a anulat un zbor programat marti la ora 13.40", acuza Leontin Cojocea, presedintele Centrului pentru asistenta destinata romanilor din Italia.

pisa.

Potrivit presei italiene, zborul spre Bucuresti a fost anulat din cauza cetii, dar pasagerii nu au primit nicio informare directa, iar multi asteapta de 24 de ore pe Aeroportul Galileo Galilei din Pisa.

"Vom adopta o pozitie foarte dura fata de compania aeriana", a adaugat Cojogea, citat de site-ul QuiNewsPisa.it.

Unii pasageri au declarat ca au existat informatii ca vor fi transferati cu un autocar la Torino pentru a lua alt zbor spre Romania. "Abia la ora 19.19, marti, unii pasageri au primit un mesaj telefonic prin care erau informati de catre companie ca zborul a fost anulat si erau invitati sa faca alta rezervare", precizeaza Cojocea.

"Acesti oameni au fost practic abandonati de catre companie, intr-o perioada in care gasirea unui alt zbor spre Romania pana in Craciun este un miracol", a spus Cojocea.

Dupa publicarea articolului, Wizz Air a transmis catre HotNews informatii potrivit carora zborul vizat a fost anulat din cauza cetii, care a impiedicat si o alta aeronava sa ajunga la Pisa.

Compania spune ca pasagerilor li s-a oferit posibilitatea sa se reprogrameze sau sa-si ia banii inapoi.

Mesajul Wizz Air: "Zborul Wizz Air W6 3158 de la Pisa la Bucuresti din 22 decembrie a fost anulat din cauza cetii dense in Pisa. Dupa ce aeronava care trebuia sa opereze zborul nu a putut ateriza la Pisa din cauza conditiilor meteo dificile, compania a trimis o alta aeronava de la Budapesta, care, din pacate, la randul sau nu a putut ateriza tot din cauza cetii. Pasagerilor din Pisa vizati de aceasta anulare li s-a oferit mancare si cazare in conformitate cu politica companiei si regulamentele UE. Tuturor pasagerilor li s-a oferit posibilitatea reprogramarii gratuite sau a returnarii banilor platiti. Wizz Air isi cere scuze tuturor pasagerilor pentru aceste perturbari cauzate de vreme, si intelege ca operatiunile in conditii nefavorabile ar putea fi deranjante pentru calatori, insa siguranta echipajului si a pasagerilor nostri ramane prioritatea noastra numarul unu."