Guvernul reduce birocratia si costurile pentru firmele de paza si protectie

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 23 decembrie 2015, 14:30 Actualitate | Esenţial

Executivul a decis, prin hotarare de Guvern, simplificarea procedurilor si reducerea costurilor administrative ale operatorilor economici care desfasoara activitati privind paza obiectivelor, valorilor si protectia persoanelor. In cazul obiectivelor situate pe raza mai multor judete, se va emite un singur aviz privind planurile de paza pentru operatorii economici, in conditiile legii. Sunt simplificate, de asemenea, si modul de actualizare a planurilor de paza a transporturilor de valori, precum si procedura de reinnoire/obtinere a licentei de functionare, prin eliminarea unor documente (certificate de cazier juridiciar, certificat OSIM).

De asemenea, obligatia de avizare este eliminata in cazul proiectelor pentru casieriile cu operatiuni reduse sub 10.000 de euro sau pentru depozitele cu valori sub acest plafon. Guvernul mai arata ca pentru sumele de bani ce pot fi transportate in regim intern, plafonul este majorat de la 100.000 de euro la 150.000 sau echivalentul in lei, cu scopul de a optimiza costurile necesare indeplinirii cerintelor legale referitoare la amenajarea si echiparea compartimentului de valori si a personalului aferent.

Societatile specializate de paza si protectie care incalca normele referitoare la controlul personalului, aplicarea procedurilor de lucru sau a regulamentelor de functionare vor fi sanctionate, conform prevederilor din actul normativ.

Actul normativ prevede, totodata, prorogarea termenului referitor la obligativitatea realizarii analizelor de risc la securitate fizica de catre mai multe institutii publice si operatori economici care detin bunuri ori valori. Aceasta prevedere se va aplica incepand cu 1 iulie 2017, in conditiile in care un numar foarte mare de unitati nu sunt inca pregatite sa realizeze aceste analize de risc la securitate fizica.

Proiectul a fost definitivat pe baza observatiilor si propunerilor primite de la persoanele interesate in etapa transparentei decizionale, precum si a celor primite in cadrul dezbaterii in sedinta publica organizata pe 23 octombrie 2015 la sediul Ministerului de Interne. Proiectul a fost dezbatut, inclusiv, cu partenerii sociali in cadrul sedintei Comisiei de Dialog Social constituita la nivelul Ministerului de Interne.

Prin Hotararea aprobata miercuri au fost modificate si completate normelor metodologice de aplicare a Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, prevazute de H.G. 301/2012.


Citeste mai multe despre   [P] ​Accepta provocarea unui business fara hartii! E mai simplu decat crezi               

Activitatile noastre zilnice sunt din ce in ce mai orientate catre mediul electronic si online. Traim intr-un ritm care ne-a impus sa adoptam solutii eficiente si sigure pentru a plati facturi si taxe, a face cumparaturi, a verifica soldurile bancare, etc. Este o practica pe care am ales-o din dorinta de a simplifica lucrurile si pe care multi dintre noi ne dorim sa o regasim si in viata profesionala, unde cautam solutii pentru a depasi constrangerile de timp si spatiu atunci cand trebuie sa obtinem  o aprobare, sa  semnam rapid un contract sau sa accesam un document de la distanta.
1343 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri