Maia Sandu, fost ministru al Educatiei in Republica Moldova, si-a lansat "o miscare pentru crearea unui nou partid politic". Maia Sandu a facut anuntul pe facebook. Sandu, care a implementat reforme radicale in invatamant, este pe locul trei in preferintele electoratului din Republica Moldova.

Intr-un mesaj video citat de Agora.md, Maia Sandu spune: "Incurajata de sprijinul vostru am hotarit sa lansez o miscare pentru crearea unui nou partid politic. Stiu ca multi dintre voi nu sinteti neaparat incintati de ideea de a face politica, mai ales in conditiile actuale, cand pare ca la guvernare nu mai este loc de oameni onesti si bine intentionati. Dar ne-am convins cu totii ca daca nu vom face noi acest pas si nu vom schimba clasa politica actuala, riscam sa pierdem si putinul care ne-a mai ramas. Intrati pe pagina www.unpaspentru.md pentru a gasi mai multa informatie despre miscare. Va indemn sa faceti un pas impreuna cu mine. Sint convinsa ca se poate".

Scena politica din Republica Moldova e cuprinsa de efervescenta in ultimii ani, cu partide noi si miscari de disidenta in interiorul partidelor consacrate. Pe fondul coruptiei generalizate si al crizei economice si sociale, increderea cetatenilor in partidele aflate in Parlament a scazut dramatic, iar sondajele de opinie arata preferinta alegatorilor pentru miscarile considerate anti-sistem.