Miercuri dimineata, politistii specializati in arme, explozivi si substante periculoase efectueaza 50 de perchezitii domiciliare, in Bucuresti si in 22 de judete , intr-un dosar penal de efectuare fara drept de operatiuni cu articole pirotehnice si comercializare catre publicul larg a articolelor destinate a fi utilizate de catre pirotehnicieni.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, incepand cu luna iunie a acestui an, reprezentantii unei societati comerciale cu sediul in Timisoara ar fi comercializat persoanelor vizate articole pirotehnice din categoriile celor interzise la detinere persoanelor fizice neautorizate si destinate folosirii exclusiv de catre pirotehnicieni.

Activitatile se desfasoara sub coordonarea Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul I.G.P.R. si Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, informeaza Politia Romana.

Astfel, politistii specializati in arme explozivi si substante periculoase, sub coordonarea Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase - I.G.P.R. si Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, efectueaza 50 de perchezitii domiciliare pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Arges, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Caras-Severin, Cluj, Dolj, Galati, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Teleorman, Timis, Valcea si Vaslui. Activitatile se desfasoara in cadrul unui dosar penal instrumentat de politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul I.P.J. Timis, in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de efectuare fara drept de operatiuni cu articole pirotehnice si comercializare catre publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de catre pirotehnicieni.