O cisterna incarcata cu 27 de tone de motorina s-a rasturnat, marti, pe drumul european E 581, in judetul Vaslui. La fata locului au ajuns noua autospeciale ale ISU, intrucat a existat riscul producerii unei explozii, in conditiile in care combustibilul se scurgea pe sosea, anunta Mediafax.

Circulatia in zona a fost blocata pe sensul de mers spre Vama Albita pe durata interventiei pompierilor, traficul fiind dirijat de catre politisti.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Vaslui, accidentul a avut loc in zona localitatii vasluiene Chersacosu, dupa ce soferul unei cisterne, in varsta de 60 de ani din Republica Moldova, a pierdut controlul volanului intr-o curba periculoasa, din cauza vitezei si a cetii, autotrenul rasturnandu-se in afara soselei.

In urma impactului, combustibilul a inceput sa se scurga din rezervoare, iar soferul cisternei a reusit sa iasa singur din cabina.

Un alt sofer a sunat la 112, in zona fiind trimise noua autospeciale de interventie ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vaslui.

"Pompierii ajunsi la fata locului au asigurat perimetrul de siguranta intrucat exista pericolul producerii unei explozii, tinand cont de faptul ca existau acele scurgeri de combustibil. Cu sprijinul celor de la unitatea militara din Husi s-a reusit repunerea pe roti a autotrenului si transvazarea motorinei in alta cisterna trimisa in zona", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Vaslui, Ionel Rosu.