Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei considera "absurde" acuzatiile recente, vehiculate in spatiul public, privind prezenta unor "securisti" in conducerea sa. Potrivit reprezentantilor aliantei, "cei mai multi dintre membrii conducerii organizatiei noastre aveau intre 5 si 10 ani in decembrie 1989". Reactia vine dupa ce Marilena Rotaru, fosta realizatoare tv si o figura proeminenta printre sustinatorii Casei Regale a Romaniei, si-a anuntat, sambata, intr-o postare pe Facebook, retragerea din Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei, a carei co-presedinte era. Marilena Rotaru l-a acuzat pe co-presedinte al asociatiei, Catalin Serban, de faptul ca sustine o "anexare politica": "Nu pot fi de acord cu anexarea politica sustinuta din ce in ce mai intens de Catalin Serban impreuna cu cativa membri ai Consiliului Director si nici cu conditionarea financiara a membrilor A.N.R.M.", scria Marilena Rotaru.

Marilena Rotaru a scris pe Facebook ca "In acest moment ma retrag din Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei. N-am facut compromisuri, si nu voi face. Nu pot fi de acord cu anexarea politica sustinuta din ce in ce mai intens de Catalin Serban impreuna cu cativa membri ai Consiliului Director si nici cu conditionarea financiara a membrilor A.N.R.M. Nimeni si nimic nu-mi poate cere sa abandonez valorile in care am crezut si carora mi-am dedicat intreaga mea viata. Nici mizeriile aruncate din nou asupra mea, in stil pur securistic, de oameni ai serviciilor vopsiti in monarhisti. Climatul moral al aliantei a fost grav deteriorat, capitalul meu de incredere s-a epuizat, astfel ca nu pot asista la compromiterea monarhiei din interiorul unui organism creat pentru a o sustine."

"Conducerea Aliantei Nationale pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM) isi reafirma cu tarie loialitatea neconditionata fata de membrii Familiei Regale a Romaniei. Credinta fata de Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei si fata de ceilalti membri ai Familiei Regale este fundamentul pe care este cladita activitatea organizatiei noastre. Conducerea ANRM a luat act cu regret de decizia unui grup de aproximativ 30 de colegi de a se retrage din principala structura civica ce promoveaza revenirea la sistemul de guvernamant monarhic. Printre acesti colegi se numara oameni de mare valoare, cu o tinuta morala impecabila. Regretam decizia lor in pragul anului 2016, in care sarbatorim 150 de ani de Dinastie Romana", se arata intr-un comunicat al ANRM.

Reprezentantii Aliantei Nationale pentru Restaurarea Monarhiei mai spun ca "Consideram, insa, ca ei au cazut victime manipularilor venite din partea unor oameni pentru care orgoliul personal este mai presus de idealul restaurarii monarhiei in Romania. Din pacate, unii dintre colegii de pana ieri au amestecat, intr-un mod neelegant, fara nici un temei real si fara a aduce vreo proba, numele unor membri ai Familiei Regale a Romaniei in disputele si in controversele care au precedat decizia lor. Consideram ca acest lucru este total inacceptabil pentru orice sustinator declarat al monarhiei constitutionale. De asemenea, consideram absurde acuzatiile care au fost vehiculate in spatiul public cu privire la prezenta unor in randurile conducerii ANRM, in conditiile in care cei mai multi dintre membrii conducerii organizatiei noastre aveau intre 5 si 10 ani in Decembrie 1989."

"ANRM va continua sa isi indeplineasca menirea de a promova spiritul adevarului, in asa fel incat romanii sa poata opta liber si in cunostinta de cauza pentru revenirea la adevaratele valori ale natiunii noastre. Restaurarea Monarhiei este idealul in jurul caruia ii chemam pe toti cei care vor un viitor mai bun pentru tara noastra. De aceea, facem un apel la unitate si ii invitam pe colegii nostri de buna credinta sa isi reconsidere decizia de a pleca din ANRM. De asemenea, facem un apel la unificarea tuturor organizatiilor si miscarilor monarhiste din Romania, in cadrul unui Congres Extraordinar, care va trebui sa aiba loc in urmatoarea perioada. Apelul nostru se indreapta in primul rand catre colegii care activeaza in cluburile monarhiste din intreaga tara, dar si catre sustinatorii Monarhiei Constitutionale din Basarabia si din Diaspora. ANRM numara in prezent aproximativ 1.200 de membri si are 28 de organizatii judetene in intreaga tara. Traiasca Regele!", incheie reprezentantii Aliantei Nationale pentru Restaurarea Monarhiei.