Judecatorii Curtii Constitutionale urmeaza sa ia in discutie pe 27 ianuarie sesizarea privind legea referitoare la interzicerea fumatului in spatiile publice inchise, anunta Agerpres. Senatori din mai multe grupuri parlamentare au formulat luni o contestatie la CCR referitoare la proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului in spatiile publice inchise.

Accize similare pentru toti fumatoriiFoto: Hotnews

Senatorul independent Alfred Laurentiu Mihai a declarat ca, in opinia parlamentarilor care au depus contestatia, legea in forma in care a fost adoptata separa fumatorii in doua categorii: cei care pot fuma in aeroporturi sau cei care sunt in inchisori de maxima siguranta si ceilalti fumatori care nu au voie.

Alfred Laurentiu Mihai a afirmat ca demersul la CCR nu este impotriva unei legi antifumat, dar trebuie ca un astfel de act normativ sa respecte prevederile constitutionale: "Este corect sa avem o lege antifumat care sa respecte normativele, directivele europene, este corect sa protejam nefumatorii, sa nu se fumeze in preajma copiilor. Sunt de acord cu toate aceste lucruri, dar nu sunt de acord sa trecem de dragul de a trece o lege nefiind constitutionala", a sustinut senatorul.

Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului in spatiile publice inchise, spatiile inchise de la locul de munca, la locurile de joaca pentru copii, in unitatile sanitare, de invatamant, precum si cele destinate protectiei si asistentei copilului a fost adoptat pe 15 decembrie de plenul Camerei Deputatilor, Camera decizionala in acest caz.