Punctul de trecere a frontierei de la Nadlac, judetul Arad, a fost inchis marti dimineata, in jurul orei 9.00, a anuntat Politia de frontiera citata de Digi 24. Motivul este o defectiune la sistemul informatic din vama.

UPDATE ora 10.10 Defectiunea a fost reparata si traficul s-a reluat.

UPDATE ora 10.00 Repararea defectiunii ar putea dura cel putin doua ore. Deocamdata nu sunt cozi in vama pentru ca politia redirectioneaza traficul spre celelalte puncte de trecere a frontierei de la Turnu si Cenad, mai transmite sursa citata.

Zilele trecute au fost cozi kilometrice in mai multe puncte de trecere a granitei din vestul tarii din cauza ca multi romani plecati in strainatate se intorc in tara sa isi petreaca sarbatorile cu familia. Politia a suplimentat numarul angajatilor de la vama.

Punctul de trecere a Nadlac II a fost cel mai aglomerat in week-end-ul trecut. Intr-un interval de 48 de ore, politistii de frontiera au verificat, pe sensul de intrare in Romania, 54.000 persoane si 16.000 mijloace de transport (fata de aproximativ 15.000 persoane si 5000 mijloace de transport, intr-o perioada normala).

Luni seara, politia anuntase ca traficul prin punctele de la frontiera din vestul tarii a revenit la normal.

In week-endul 19-20.12.2015, intr-un interval de 48 ore, frontiera romana a fost tranzitata de aproximativ 420.000 de persoane, din care 248.700 pe sensul de intrare in tara, cele mai tranzitate fiind punctele de trecere a frontierei din vestul tarii si cele aeroportuare, arata datele comunicate de politia de frontiera.