Managerul Spitalului CFR din Craiova, dr.Gabriel Mogos, a anuntat luni ca si-a depus demisia din functie, nemultumit de situatia in care se afla unitatea medicala si pentru a putea aduce la cunostinta opiniei publice starea de fapt, transmite Agerpres. Medicul afirma ca legea nu ii permite sa vorbeasca public fara aprobarea Ministerului Transporturilor, solicitare la care inca nu a primit aprobare, motiv pentru care si-a depus demisia.

"Imaginea spitalului a avut de suferit din cauza unor afirmatii care, pana in acest moment, nu s-au adeverit si din cauza perioadei prin care au trecut toate spitalele din reteaua CF, care ne-au afectat imaginea si care au permis concurentei sa speculeze aceste aspecte. Problema majora a pornit inca din luna iulie, cand Primaria a informat mass-media ca a inceput demersurile pentru preluarea spitalului CFR sau ca ar fi interesata de aceasta, aceste demersuri nefiind aduse la cunostinta noastra, in calitate de comitet director, nici la nivelul ministerului", a spus Mogos, intr-o conferinta de presa.

Acesta a mai afirmat ca reteaua de sanatate a ministerului cuprinde 15 spitale, iar dupa "experienta trista" a transferului catre Ministerul Sanatatii si inapoi, pozitia Ministerului Transporturilor a fost ca nu mai doreste sa dea aceste spitale.

"Totodata, sindicatele de la nivelul ministerului nu doresc ca vreun spital din reteaua CF sa treaca spre alta entitate, ca vorbim de CJ, UMF sau primarii, datorita faptului ca vor sa reintregeasca reteaua si sa gaseasca solutii pentru aceste spitale. Plecand de la aceste aspecte, nu am inteles de ce s-au facut aceste declaratii care au agitat personalul nostru. Am fost in imposibilitatea de a raspunde opiniei publice, nu am putut raspunde decat personalului nostru", a mai afirmat Mogos.

Potrivit lui Gabriel Mogos, in calitate de manager al Spitalul CFR din Craiova, a amanat "cat s-a putut" acreditarea spitalului, intrucat nu se investise niciun ban in acest sens. El a mentionat, totusi, ca spera ca spitalul sa obtina acreditatea anul viitor, asta daca ministerul accepta plata taxei pentru a primi comisia de acreditare.