Doi dintre patronii clubului Colectiv - Paul Gancea, Costin Mincu - urmeaza sa fie eliberati din arestul preventiv, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis luni plasarea lor in arest la domiciliu, transmite Agerpres.

Instanta a admis contestatiile celor doi si a inlocuit masura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu.Decizia este definitiva.

UPDATE 17.22Si al treilea patron al clubului, Alin George Anastasescu, va fi cercetat in arest la domiciliu, a decis, luni, Judecatoria sectorului 4. Instanta a admis cererea acestuia de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, insa decizia nu e definitiva.

Cei trei erau in arest din 3 noiembrie, ei fiind acuzati de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

Judecatoria Sectorului 4 a admis pe 14 decembrie cererea Parchetului General de prelungire cu 30 de zile a arestului la domiciliupentru pirotehnistul Viorel Zaharia si Daniela Nita si Cristian Nita, cei doi patroni de la firma Golden Ideas Fireworks Artists SRL, responsabila cu efectele pirotehnice de la clubul Colectiv.

Judecatorii de la Tribunalul Militar Bucuresti au decis, pe 5 decembrie, mentinerea arestarii preventive pentru George Matei si Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti care au verificat clubul Colectiv fara a lua masurile legale in privinta respectarii normelor PSI.

Curtea de Apel Bucuresti a decis pe 11 noiembrie ca fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone sa fie eliberat din arest, decizia fiind definitiva.

Judecatorul ce a luat decizia a fost cercetat de Inspectia Judiciara, care a clasat auto-sesizarea ce a starnit critici din partea Inaltei Curti si a Uniuniii Judecatorilor.