"Star Wars: Trezirea Fortei”, a doborat recordurile box office din SUA si a inregistrat la nivel mondial incasari estimate la 517 milioane de dolari, un debut impresionant ce a readuce saga spatiala la nivel de fenomen global sub domnia companiei Wal Disney, transmite Reuters.

Fanii Star Wars in Los AngelesFoto: captura ecran

Prima pelicul Star Wars din ultimul deceniu a batut recordurile din istoria Hollywood-ului privind debutul unui film in cinematografe, cu incasari de 238 mil. dolari in weekend in SUA si Canada.

De asemenea, a stabilit noi recorduri in Marea Britanie, Australia, Rusia si alte tari.

Presedintele Obama a incheiat o conferinta de presa vineri spunand ca trebuie sa mearga la Casa Alba pentru o vizionare a filmului iar candidata la presedintie Hillary Clinton a incheiat dezbaterea democrata de sambata spunand: Fie ca Forta sa fei cu voi”.

“Nu cred ca in istoria cinematografiei a existat o mai mare agitatie inainte de lansarea unui film”, a declarat Jeff Block, analist de box office. "Aceasta este o imensa, imensa victorie”, a declarat el.

Disney a cumparat Lucasfilm in 2012 pentru 4 miliarde de dolari.

Vanzarile globale de bilete ale peliculei “Trezirea Fortei” sunt pe locul doi in istoria filmului dupa ce in iunie, la debut, "Jurassic World" a adunat incasari de 525 mil. dolari in toata lumea, inclusiv in China, unde noul film Star Wars va fi rulat abia peste cateva saptamani.