Marilena Rotaru, fosta realizatoare tv si o figura proeminenta printre sustinatorii Casei Regale a Romaniei, a anuntat, intr-opostare pe Facebook, ca se retrage din Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei, a carei co-presedinte este. Marilena Rotaru il acuza pe celalalt co-presedinte al asociatiei, Catalin Serban, de faptul ca sustine o "anexare politica": "Nu pot fi de acord cu anexarea politica sustinuta din ce in ce mai intens de Catalin Serban impreuna cu cativa membri ai Consiliului Director si nici cu conditionarea financiara a membrilor A.N.R.M.", scrie Marilena Rotaru.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tot pe contul sau de Facebook, Marilena Rotaru anunta si retragerea din Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei a surorilor Flavia Balescu-Coposu si Rodica Coposu, care erau membre de onoare ale asociatiei.

Anuntul de retragere al Marilenei Rotaru:

"In acest moment ma retrag din Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei.

N-am facut compromisuri, si nu voi face. Nu pot fi de acord cu anexarea politica sustinuta din ce in ce mai intens de Catalin Serban impreuna cu cativa membri ai Consiliului Director si nici cu conditionarea financiara a membrilor A.N.R.M.

Nimeni si nimic nu-mi poate cere sa abandonez valorile in care am crezut si carora mi-am dedicat intreaga mea viata. Nici mizeriile aruncate din nou asupra mea, in stil pur securistic, de oameni ai serviciilor vopsiti in monarhisti. Climatul moral al aliantei a fost grav deteriorat, capitalul meu de incredere s-a epuizat, astfel ca nu pot asista la compromiterea monarhiei din interiorul unui organism creat pentru a o sustine.

Multumesc celor 9 membri ai Consiliului Director, reprezentanti ai filialelor Alba, Brasov, Dambovita, Dolj, Galati, Mehedinti, Olt, Valcea, Salaj, si presedintilor de filiala din Bacau, Braila, Vrancea, care mi-au acordat incredere si respect si-i asigur de increderea si de respectul meu.

Nu voi abandona lupta si nu-i voi trada pe cei care mi-au acordat increderea.

Continui sa sper in vindecarea si recuperarea morala a lumii in care traim. In forta spirituala pe care o reprezinta monarhia.

Miscarea pentru Monarhie din Romania nu moare aici.

Traiasca Regele!"

Evolutiile vin si pe fondul alungarii printului Nicolae din Casa Regala a Romaniei, in august anul acesta.

Pe 10 august 2015, Casa Regala a anuntat oficial ca Regele Mihai a semnat, la 1 august, un document prin care i-a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al Romaniei" si calificativul de "Alteta Regala". De asemenea, Regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei, in conditiile in care Printul Nicolae era al treilea mostenitor al tronului, dupa Principesa Margareta si Principesa Elena (mama sa).

Decizia stranie nu a fost motivata clar de Casa Regala, Regele Mihai aratand int-un comunicat doar ca "Familia Regala si societatea romaneasca vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti".