Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Gelu Stefan Diaconu, scrie, sambata dimineata, pepagina de Facebooka institutiei pe care o conduce, ca "orice implicare" a sa in dosarul liderului PSD Satu Mare si vicepresedinte al Consiliului Judetean, Mircea Govor, plasat joi in arest la domiciliu, "este complet nefondata", iar Ioan Mircea Ardelean, fostul sef al administratiei fiscale din Satu Mare, a fost numit in functie de fostul presedinte al ANAF, Serban Pop.Potrivit informatiilor aparute in referatul procurorilor DNA, vicepresedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Mircea Govor, ar fi actionat in sensul de a obtine sprijin politic in realizarea intereselor sale, dar si pe langa presedintele si vicepresedintele ANAF, fiind interesat de detinerea controlului asupra activitatii institutiei Finantelor pe plan local.

Gelu Stefan DiaconuFoto: Hotnews

"Intrucat unele stenograme din dosarul Govor au devenit publice, iar numele meu este pomenit in acest caz, doresc sa fac urmatoarele precizari pentru restabilirea adevarului si informarea corecta a opiniei publice: 1. Ioan Mircea Ardelean a fost numit sef al administratiei fiscale din Satu Mare de fostul presedinte ANAF. 2. Tocmai pentru ca a implicat institutia in jocurile politice locale, l-am schimbat din functie, anterior inceperii investigatiei penale. 3. Toate incercarile dlui Govor&Co de a-si numi alti locotenenti (Sipos, Filip si altii) sau de a schimba alte persoane din functii, incercari care nu m-au implicat direct dar despre care am aflat la acel moment, s-au lovit de refuzul meu categoric", a scris Gelu Stefan Diaconu pe Facebook.

Gelu Stefan Diaconu mai precizeaza ca "Niciodata, in niciun loc, si cu atat mai putin in cabinetul meu, nu a existat vreo intalnire intre mine si dl Govor. Nu am avut niciun contact telefonic sau de alta natura cu dansul sau cu apropiatii sai."

Potrivit informatiilor aparute in referatul procurorilor DNA, vicepresedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Mircea Govor, ar fi actionat in sensul de a obtine sprijin politic in realizarea intereselor sale, dar si pe langa presedintele si vicepresedintele ANAF, fiind interesat de detinerea controlului asupra activitatii institutiei Finantelor pe plan local.

Mircea Govor a fost retinut miercuri pentru mai multe fapte de santaj si folosirea influentei de catre o persoana care detine o functie de conducere in cadrul unui partid politic, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Joi, liderul PSD Satu Mare a fost plasat in arest la domiciliu.