Seful Biroului Rutier Vaslui Iulian Munteanu a fost retinut pentru 24 de ore, in urma unei ordonante emise de catre procurorii DNA Iasi, informeaza Agerpres.

Anchetatorii au efectuat pe 10 decembrie perchezitii la un birou din cadrul Directiei Politiei Rutiere de la IGPR, la Politia municipiului Vaslui si la IPJ Vaslui, iar cercetarile vizeaza fapte de trafic de influenta, luare de mita, abuz in serviciu, existand suspiciuni de comitere a acestor infractiuni de catre functionari din aceste institutii.

Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Iasi efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2013 - 2015. In cursul zilei de 10 decembrie, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 13 locatii situate in municipiile Bucuresti, Vaslui si judetul Ilfov, dintre care trei sunt sediile unor institutii publice, restul domiciliile unor persoane fizice", se arata intr-un comunicat DNA.

Rezultatul perchezitiilor din 10 decembrie este retinerea pentru 24 de ore a sefului Biroului Rutier Vaslui, comisarul Iulian Munteanu.