Un fost olimpic international, medaliat cu argint la olimpiada internationala de Chimie in 2012, student la Universitatea Cambridge, a murit, joi, la Iasi, unde venise sa-si petreaca sarbatorile, cauza decesului nefiind cunoscuta, transmite Mediafax.

David Calin Cristian, medaliat cu argint la olimpiada internationala la Chimie in 2012, a murit, joi, la Iasi, din cauze necunoscute, prietenii acestuia sustinand ca, cel mai probabil, a fost vorba despre un anevrism sau o afectiune la inima.

Tanarul studiaza la Universitatea Cambridge, din Marea Britanie, iar de cateva zile s-a intors in tara pentru a-si petrece sarbatorile.

"Este o veste ingrozitoare. A fost un elev de exceptie la Colegiul Negruzzi, era pasionat de chimie, iar in 2012 a fost declarat elevul anului la Iasi. Venise de sarbatori acasa, in timp ce fratele sau tocmai a plecat pentru un interviu, tot la Cambridge. Tristetea este coplesitoare. Ar fi luat in mod sigur drumul cercetarii, pentru ca era pasionat de studiu, avea o inteligenta nativa", a declarat Camelia Gavrila, seful Inspectoratului Scolar Judetean Iasi.

Directorul Colegiului "Costache Negruzzi" din Iasi, Elvira Rotundu, sustine ca David Calin Cristian fusese in vizita la fostul liceu in urma cu cateva zile, ea adaugand ca nimic nu prevestea "cumplita veste".

"A fost un absolvent de marca al colegiului nostru, a obtinut mai multe premii la olimpiade. Era pasionat de stiinte, iar pentru asta a muncit mult. Nu mi-a venit sa cred cand am aflat aceasta veste", a spus Elvira Rotundu.

David Calin Cristian a fost desemnat "Elevul anului 2012".

In 2010, el a obtinut medalia de bronz la Stiinte pentru Juniori, in 2011 a cucerit aurul la Olimpiada de Stiinte, iar in 2012 a luat argint la Olimpiada Internationala de Chimie.

Tanarul le spunea prietenilor sai ca, dupa finalizarea studiilor in Marea Britanie, voia sa revina in Romania.