Ceremonia de marcare a declararii capabilitatii tehnice a facilitatii antiracheta a SUA de la Baza militara Deveselu va avea loc vineri, la sediul Ministerului de Externe, iar la eveniment, care va fi gazduit de ministrul de Externe, Lazar Comanescu, vor participa ministrul Apararii, Mihnea Motoc, ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, precum si alti oficiali romani, americani si reprezentanti ai statelor membre NATO, informeaza MAE intr-un comunicat.

"Ministrul afacerilor externe, Lazar Comanescu, va gazdui maine, 18 decembrie 215, ceremonia de marcare a declararii capabilitatii tehnice a facilitatii antiracheta a SUA de la Baza militara Deveselu la sediul MAE. La eveniment vor participa ministrul apararii nationale, Mihnea Motoc; ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm; directorul Agentiei de Aparare Antiracheta a SUA, vice-amiralul James Syring; comandantul flotei a VI-a a SUA si, totodata, adjunctul comandantului fortelor navale ale SUA in Europa, vice-amiralul James J. Foggo; asistentul secretarului general al NATO pentru investitii de aparare, Patrick Auroy, precum si alti oficiali romani, americani si reprezentanti ai statelor membre NATO", se arata in comunicatul MAE.

"Evenimentul reprezinta o etapa de referinta importanta in ceea ce priveste implementarea, potrivit angajamentelor asumate, a sistemului antiracheta in Romania, la Baza militara Deveselu. Reprezinta, totodata, un proiect de referinta in consolidarea Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA", mai arata Ministerul de Externe.