Liviu Dragnea a ajuns la sediul DNA pentru a fi audiat ca martor in dosarul vicepresedintelui Consiliului Judetean Satu Mare, Mircea Govor, informeaza Digi 24. DNA afirma ca Govor a obtinut beneficii atat pentru sine cat si pentru filiala PSD de la nivel local. Directia Anticoruptie a transmis si ca interventiile facute pe langa conducerea ANAF au fost pentru numirea unor persoane obediente vicelui CJ si "intereselor de partid".

Livu DragneaFoto: Agerpres

Liviu Dragnea a parasit sediul DNA in jurul orei 16,00, fara a face prea multe comentarii.

"Am fost chemat azi sa dau o declaratie in calitate de martor in dosarul dl Mircea Govor, lucru pe care l-am facut si am iesit", a spus el.

Tot joi, dar inainte sa ajunga la DNA, presedintele PSD a refuzat sa comenteze retinerea colegului sau de partidMircea Govor, vicepresedinte al Consiliului Judetean Satu Mare, acuzat de procurorii DNA de folosire a influentei sau autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere in cadrul unui partid politic, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite si de santaj in forma agravata.

"Nu vreau sa comentez. Vreau sa spun decat ca imi pare foarte rau", a raspuns Dragnea, la intrebarile ziaristilor.

Govor este prezentat joi Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Procurorii din cadrul DNA Oradea au dispus miercuri punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, al lui Mircea Vasile Govor, acesta fiind acuzat de folosire a influentei sau autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere in cadrul unui partid politic, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, (2 infractiuni) si de santaj in forma agravata (4 infractiuni), arata un comunicat de ieri al Directiei Anticoruptie.

Potrivit procurorilor, in perioada august-octombrie 2013, Govor Mircea Vasile, folosindu-se de influenta si autoritatea functiilor detinute, a facut demersuri, printr-un intermediar, pe langa persoane din conducerea ANAF, pentru a obtine numirea, detasarea, imputernicirea sau mentinerea in functii de conducere sau de executie in cadrul nou infiintatei Administratii Judetene a Finantelor Publice Satu Mare, a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decat cele profesionale.

Procedand in acest fel, pe langa faptul ca a rezultat un folos necuvenit pentru persoanele respective, Govor Mircea Vasile a urmarit sa obtina/mentina protectia societatilor comerciale controlate de el si familia sa din partea organelor fiscale din judetul Satu Mare si obtinerea unor beneficii personale sau pentru filiala partidului pe care-l conducea la nivel local (bani), afirma DNA.

vom reveni cu amanunte