Guvernul cauta solutii pentru o formula legislativa care sa raspunda solicitarilor oierilor, insa nu poate modifica legea prin ordonanta de urgenta, a anuntat marti purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu.

Dan SuciuFoto: Agerpres

"In legatura cu protestul de astazi al oierilor. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, l-a informat pe premierul Dacian Ciolos in legatura cu discutiile purtate cu crescatorii de animale si nemultumirile acestora legate de Legea 149/2015 care modifica Legea vanatorii si a protectiei fondului cinegetic 407/2006 . Presedintele Senatului a cerut modificari la aceasta lege prin ordonanta de urgenta. Acest lucru nu poate avea loc deoarece este vorba de o lege pe care a initiat-o Parlamentul, Guvernul nu poate face modificari pe aceste legi care au intrat in vigoare pe aceasta cale", a aratat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Dan Suciu a precizat ca la nivelul ministerelor Agriculturii si Mediului vor avea loc discutii cu reprezentantii ciobanilor pentru a intelege revendicarile acestora si pentru a analiza care pot fi solutiile. "Trebuie gasita acea solutie tehnica si legala pentru a multumi pe toata lumea. In cel mai scurt timp, Guvernul va veni cu o solutie tehnica si legala care sa raspunda solicitarilor", a spus el.

Intrebat de ce nu se poate modifica legea prin ordonanta de urgenta, Suciu a explicat ca "nu este vorba de urgenta, este vorba de natura legii pe care sa o modificam, este o lege initiata in Parlament, trecuta prin Parlament, pe acest proiect de lege nu se poate emite ordonanta de urgenta. Incercam sa reglementam printr-un proiect legislativ, sa gasim o formula legislativa care sa cuprinda cerintele oierilor, dar nu putem modifica punctual legea existenta".