DNA Mures a retinut-o marti pe Maria Precup, primarul municipiului Reghin, acuzata de luare de mita si abuz in serviciu pentru ca ar fi luat 26.000 de lei pentru decontarea unor lucrari de amenajare ale unei strazi, informeaza un comunicat al Directiei.

Potrivit procurorilor, in vara anului 2012, Precup Maria, in calitate de primar al municipiului Reghin, a pretins administratorului unei societati comerciale remiterea unei sume de bani pentru o anumita persoana (bani ce nu i se cuveneau in mod legal), pentru ca, in schimb, primarul sa accepte la plata decontarea unor lucrari neexecutate de catre respectiva societate, in cadrul proiectului de amenajare a unei strazi din municipiul Reghin.

Persoana ce urma sa beneficieze de banii ceruti drept mita de primar era reprezentanta unei alte societati comerciale fata de care se instituisera masuri de executare silita pe motive de neplata a obligatiilor catre bugetul de stat.

Suma de bani de 26.040 lei a fost remisa de administratorul societatii comerciale, sub forma unei vanzari - cumparari mascate, banii fiind virati direct in conturile trezoreriei, pentru a fi stinse obligatiile societatii datornice catre bugetul de stat si pentru care Administratia Finantelor Publice Reghin instituise masuri de executare silita, arata DNA

La data de 4 septembrie 2012, conform intelegerii, primarul Precup Maria a acceptat la plata si a decontat o lucrare care nu fusese executata de societatea al carei reprezentant a remis banii.

Prin activitatile descrise anterior, s-a cauzat un prejudiciu municipiului Reghin, jud. Mures, de aproximativ 75.000 lei, reprezentand lucrari neefectuate, si in consecinta, un folos necuvenit societatii comerciale care trebuia sa execute lucrarile de amenajare.