Un militar detasat la Secretariatul General al Guvernului, colonelul Stefan Enache, a fost retinut marti dimineata de DNA, acesta fiind acuzat de trafic de influenta, informeaza un comunicat al Directiei.

Procurorii militari din Directia Anticoruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Enache, colonel in cadrul U.M. 02999. Acesta a fost retinut marti la ora 4.00 dimineata

Potrivit ordonantei procurorilor militari, la data de 08 decembrie 2015, Enache Stefan a pretins de la o persoana o suma de peste 10.000 euro, in scopul de interveni pe langa directorul Regiei Autonome - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, asupra caruia a dat asigurari ca are influenta, pentru ca acesta din urma sa le asigure celor doi adjudecarea, la o licitatie, a unui imobil din municipiul Bucuresti, la un pret mult subevaluat.

Imobilul astfel achizitionat urma sa fie valorificat ulterior, iar profitul sa fie impartit intre colonel si persoana respectiva.

Conform DNA, in ziua de 14 decembrie 2015, inculpatul Enache Stefan a primit efectiv suma de 30.000 euro, de la un intermediar, indicat pentru a asigura achizitionarea a doua imobile, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.