Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti efectueaza marti dimineata 17 perchezitii in Capitala, in cadrul unei anchete ce vizeaza obtinerea frauduloasa de permise de conducere, informeaza Agerpres.

Fata permis conducereFoto: MAI

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, in acest dosar sunt urmarite penal 87 de persoane, pentru luare de mita, dare de mita, trafic de influenta si cumparare de influenta.

Din primele informatii rezulta ca ar fi vorba despre 10 politisti examinatori de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), 30 de instructori, 40 elevi cursanti, restul fiind intermediari.

Acestia vor fi audiati marti la sediul Parchetului Capitalei, unii fiind adusi cu mandat.

La actiune participa ofiteri de politie din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, cu sprijinul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, Serviciului Roman de Informatii si Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

Potrivit Digi24, sunt perchezitii la mai multe scoli de soferi si la Directia Permise Auto. Anul acesta, cel putin 100 de permise ar fi fost obtinute ilegal, fara ca posesorii lor sa fi avut dreptul sa conduca, scrie sursa citata.

Cel putin 70 de persoane vor fi audiate la Parcjetul Curtii de Apel Bucuresti si la sediul DGA. Unii sunt chemati in calitate de suspect, iar altii ca martori.