Prognoza meteo: Vreme frumoasa si precipitatii neinsemnate cantitativ, in perioada 14-27 decembrie

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 14 decembrie 2015, 13:13 Actualitate | Esenţial

Vremea va continua sa se mentina frumoasa pentru aceasta perioada a anului, temperaturile maxime urmand sa atinga si valori de 12-13 grade Celsius in majoritatea regiunilor, iar, din punct de vedere al precipitatiilor, acestea vor aparea cel mai probabil dupa data de 22 decembrie, insa neinsemnate cantitativ, potrivit prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabila pentru perioada 14 - 27 decembrie 2015, scrie Agerpres.

In Banat, in perioada 15-17 decembrie, valorile termice vor fi in scadere si vor deveni apropiate de cele normale in a doua decada a lunii decembrie, respectiv o medie regionala de doua pana la 5 grade ziua si intre -3 si 0 grade noaptea. Incepand din data de 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice, cu maxime de 8 - 13 grade si minime de 2 - 5 grade, in medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa acestea nu vor cobori sub limita normala a datei. In prima saptamana de prognoza vor fi doar precipitatii neinsemnate cantitativ, pe spatii mici, ploi sau burnite. Probabilitatea pentru precipitatii, predominant sub forma de ploaie, va creste insa dupa data de 22 decembrie.

In Crisana, valorile de temperatura vor fi in scadere in perioada 15-17 decembrie si vor caracteriza o vreme normala pentru data calendaristica, cu maxime de pana la 4 grade si minime de intre -4 si -2 grade, in medie pe regiune. Apoi, incepand din 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei din an, cu maxime de 6 - 12 grade si minime de la 1 grad pana la 4 grade, in medie. Pentru ultimele zile din intervalul de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa acestea nu vor cobori sub limita normala a datei. La inceputul intervalului de prognoza vor fi doar pe spatii restranse precipitatii neinsemnate cantitativ, ploi sau burnite. In perioada 17-19 decembrie precipitatiile, mai ales sub forma de ploaie, se vor semnala local, iar probabilitatea pentru precipitatii va creste din nou dupa data de 22 decembrie.

In Transilvania, in perioada 14-17 decembrie, valorile termice vor fi in general apropiate de cele normale in a doua decada a lunii decembrie, respectiv o medie regionala de la un grad pana la 4 grade ziua si intre -5 si -2 grade noaptea. Incepand din data de 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa peste cele climatologic specifice, cu maxime de 4 - 9 grade si minime de la -2 la +2 grade, in medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa cel mai probabil acestea nu vor cobori sub limitele normale ale datei. Pe parcursul primei saptamani de prognoza, local vor fi precipitatii mixte cu caracter trecator si slabe cantitativ. Ulterior, dupa data de 22 decembrie, este estimata o crestere a probabilitatii pentru precipitatii.

In Maramures, valorile de temperatura vor fi in scadere in perioada 15-17 decembrie si vor caracteriza o vreme normala pentru data calendaristica, respectiv maxime intre 1 si 4 grade si minime de -4 pana la -2 grade, mediat pe regiune. Apoi, incepand din 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei din an, cu maxime de 6 - 9 grade si minime de pana la 3 grade, in medie. Pentru ultimele zile din intervalul de referinta, este estimata o scadere a temperaturilor, insa acestea nu vor cobori sub limita normala a datei. In perioada 16-18 decembrie vor fi precipitatii mixte, cu caracter temporar si slabe cantitativ. Apoi, o crestere a probabilitatii pentru precipitatii este estimata dupa data de 22 decembrie.

In Moldova, valorile de temperatura vor fi in scadere in perioada 15-17 decembrie si vor caracteriza o vreme normala pentru data calendaristica, cu maxime intre 1 si 5 grade si minime de la -5 si -2 grade, in medie pe regiune. Incepand din 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei din an, cu medii ale maximelor de 6 - 10 grade si ale minimelor de pana la 4 grade. Pentru ultimele zile din intervalul de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa acestea nu vor cobori sub limita normala a datei. In perioada 15-19 decembrie, temporar vor fi precipitatii slabe cantitativ, pe spatii restranse, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. Apoi, este estimata o crestere a probabilitatii pentru precipitatii in intervalul 22-24 decembrie.

In Dobrogea, in perioada 15-17 decembrie, valorile termice vor fi in general apropiate de cele normale in a doua decada a lunii decembrie, respectiv o medie regionala de 3 - 5 grade ziua si intre -2 si +2 grade noaptea. Incepand din data de 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa peste cele climatologic specifice, cu maxime de 7 - 12 grade si minime de la doua la 5 grade, in medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa cel mai probabil acestea nu vor cobori sub limitele normale ale datei. Pe parcursul primei saptamani de prognoza probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa, dar este estimata a fi in crestere dupa data de 22 decembrie.

In Muntenia, in perioada 15-17 decembrie, valorile termice vor fi in scadere si vor deveni apropiate de cele normale in a doua decada a lunii decembrie, respectiv o medie regionala de 3 - 5 grade ziua si intre -3 si -1 grad noaptea. Incepand din data de 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice, cu maxime de 7 - 12 grade si minime intre 1 si 4 grade, in medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa acestea nu vor cobori sub limita normala a datei. Pana in jurul datei de 21 decembrie, vor fi posibile precipitatii slabe, izolate, mai ales ploi sau burnita. Probabilitatea pentru precipitatii, predominant sub forma de ploaie, este estimata a fi in crestere in perioada 22-24 decembrie.

In Oltenia, in perioada 15-17 decembrie, valorile termice vor fi in scadere si vor deveni apropiate de cele normale in a doua decada a lunii decembrie, respectiv o medie regionala de 4 - 6 grade ziua si intre -3 si -1 grad noaptea. Incepand din data de 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice, cu maxime de 7 - 13 grade si minime de la un grad la 4 grade Celsius, in medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa acestea nu vor cobori sub limita normala a datei. Pana in jurul datei de 21 decembrie, vor fi posibile precipitatii slabe, izolate, ploi sau burnite. Probabilitatea pentru precipitatii, predominant sub forma de ploaie, este estimata a fi in crestere in perioada 22-24 decembrie.

La munte, in intervalul 14-17 decembrie, valorile de temperatura vor fi in general apropiate de cele normale pentru data calendaristica, respectiv maxime de la -2 la +2 grade si minime de intre -8 si -4 grade, in medie. Ulterior, incepand din 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa peste cele specifice perioadei din an, cu medii ale maximelor de la 2 la 6 grade si ale minimelor de la -3 la 0 grade. Pentru ultimele zile din intervalul de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa acestea nu vor cobori sub limita normala a datei. In perioada 15-19 decembrie vor fi precipitatii locale, cu caracter temporar si slabe cantitativ, lapovita si fulguieli. Dupa data de 22 decembrie, este estimata o crestere a probabilitatii pentru precipitatii.

Estimarile meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.
[P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

1715 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri