Tragedia din Colectiv continua sa faca victime la sase saptamani dupa incendiul din clubul bucurestean. O tanara in varsta de 36 de ani a decedat, duminica noaptea, intr-un spital din Germania, unde a fost transferata de la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni,informeaza DIGI 24.

Candele la ColectivFoto: Hotnews

Pacienta de 36 de ani a fost transferata in urma cu o luna intr-o clinica de specialitate din Germania, starea ei fiind atunci foarte grava.

Medicii au decis chiar sa opreasca operatiunea de transport intr-o prima faza, aceasta fiind internata in Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni.

In prezent, 27 dintre ranitii din Colectiv sunt tratati in spitalele din strainatate, iar alti 23 de pacienti sunt internati in Bucuresti.

Tragedia din Colectiv a readus in atentia publica adevarata problema a infectiilor intraspitalicesti, care au ucis, potrivit surselor oficiale, cel putin trei persoane ranite in incendiul din clubul bucurestean.

Acesta este primul deces inregistrat in ultimele trei saptamani, dupa ce pe 22 noiembrie un tanar in varsta de 19 ani a murit intr-un spital vienez. Jurnalistul Catalin Tolontan a dezvaluit intr-o ancheta ca Alex Hogea a murit la Viena de sepsis, din cauza unei infectii contractate in spitalul din Romania in care a fost internat cu arsuri pe 35% din corp.

In urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoana. In cele trei saptamani, care s-au scurs de la tragedie, au decedat alte 33 de persoane, numarul victimelor ajungand, pe 22 noiembrie, la 60. Duminica, o alta persoana a ajuns pe lista neagra.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost ranite si internate in spitale din Capitala. Dintre acestea, 39 au fost transportate spre unitati sanitare din strainatate, insa 11 au decedat,

trei in Marea Britanie, unul in Israel, doi in Olanda, unul in drum spre Elvetia, unul in Franta, unul in Austria, si trei in Germania.