Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat, legat de surparea soselei din zona Eroilor, ca tasarile sunt in acest moment "departe de cota de alarma", precizand ca a solicitat mobilizarea unei echipe care sa identifice eventuale alte goluri sub carosabil in zona care ar putea fi afectatata, transmite Mediafax.

Carosabil surpat pe bulevardul EroilorFoto: Mediafax

Intersectie Eroilor

Intersectie Eroilor

Foto: Google Maps

"Dupa informatiile pe care le avem, practic n-ar mai trebui sa avem acest pericol, au fost luate masuri in tunel. Atunci cand freza a iesit la capatul tunelului, a spart acel perete mulat (...) si atunci toata apa din panza freatica si din alte surse, stransa in spatele frezei, a curs pe langa utilaj si a antrenat o data cu ea si o mare masa de aluviuni. Aceste aluviuni - masa nisipoasa, noroioasa - practic au plecat din zonele surpate si facandu-se acest gol, acestea au coborat", a precizat Costescu, adaugand ca astfel de accidente se intampla "oriunde in lume".

"Dupa cunostiinta mea tehnica, nu exista o procedura de asigurare decat aceea care se face in tunel, in rest sunt accidente tehnice care se intampla oriunde in lume (...), ele sunt pur si simplu incidente tehnice in cursul derularii normale a activitatii", a aratat Costescu.

Potrivit lui Costescu, oamenii care locuiesc in zona afectata au fost evacuati, in cadrul procedurii de urgenta care se aplica ca masura asiguratorie, ei fiind cazati pe cheltuiala constructorului la unul din hotelurile din apropiere.

Restrictiile de circulatie in zona Eroilor, unde s-a surpat soseaua din cauza lucrarilor la extinderea magistralei de metrou, vor fi mentinute pentru cel putin 30 de zile, a declarat, duminica, Alexandru Ichim, purtatorul de cuvant al Primariei Capitalei.

Cititi si: