Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) infiinteaza o noua statie de autobuz la Eroilor, pe strada Stirbei Voda, dupa ce asfaltul in zona in care se fac lucrari la metrou s-a surpat, a anuntat duminica purtatorul de cuvant al RATB, Constantin Tobescu, potrivit Agerpres.

Autobuz RATBFoto: RATB

Anuntul a venit in urma sedintei Comisiei Tehnice de Circulatie, care a avut loc la sediul Primariei Capitalei. In sedinta a fost stabilit ca, timp de minimum 30 de zile, circulatia in zona Eroilor sa fie restrictionata, pana la remedierea situatiei.

Autobuzele ale caror trasee vor fi deviate in zona Eroilor sunt: 122, 126, 137, 138, 168, 226, 268, 368, 668.

Potrivit lui Tobescu, autobuzele vor circula deviat de la intersectia Splaiul Independentei cu strada Stirbei Voda pe Splaiul Independentei - Soseaua Cotroceni - strada Dr. Marinescu - bulevardul Eroii Sanitari - strada Dr. Carol Davila - bulevardul Eroilor - bulevardul Dr. Bagdasar.

In sensul spre centru, traficul este deviat pe strada Elefterie - Piata Operei - Splaiul Independentei, de unde reintra pe strada Stirbei Voda. Aici a fost infiintata suplimentar o statie de autobuz, care le vine in ajutor celor care vor sa mearga la statia de metrou Eroilor, a adaugat Tobescu.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Primariei Capitalei, Alexandru Ichim, a spus ca, in cele 30 de zile, "masurile de fluidizare a traficului vor fi permanente".

"Se continua supravegherea lucrarilor de interventie in zona Eroilor. Masurile de restrictionare si deviere a traficului se mentin in urmatoarele 30 de zile", a adaugat el, mentionand ca locuitorii cartierelor Militari si Drumul Taberei vor fi afectati direct de aceste schimbari.

Circulatia rutiera in sensul de coborare din cartierele Drumul Taberei si Militari se va face prin Soseaua Pandurilor si Calea 13 Septembrie, iar o alta ruta ar fi Soseaua Geniului si Soseaua Cotroceni.

Sensul de urcare spre cartierele Militari si Drumul Taberei va fi: Splaiul Independentei - Soseaua Cotroceni si Soseaua Geniului. A doua varianta de traseu propusa este Soseaua Cotroceni - bulevardul Iuliu Maniu, bulevardul Vasile Milea, iar o a treia varianta: Splaiul Independentei - strada Elefterie - bulevardul Eroilor.

In acest context, s-a luat masura interzicerii opririi pe ambele sensuri pe strazile Dr. Marinescu si Elefterie, iar cei care locuiesc in aceasta zona sunt rugati sa elibereze carosabilul pana luni.

Ichim a adaugat ca, pentru moment, nu s-a impus restrictionarea traficului greu in zona. "In functie de evolutia lucrurilor, vor fi luate cel mai probabil masuri suplimentare - masuri pentru fluidizarea traficului", a aratat Ichim.

Potrivit acestuia, pentru fluidizarea traficului au fost mobilizate, in plus, 40 de echipaje de politie.

Primarul general interimar al Capitalei, Razvan Sava, i-a convocat, duminica, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, pe reprezentantii Metrorex, ai Politiei Rutiere, ai ISU si ai Inspectoratului de Stat in Constructii pentru a discuta masurile de interventie pentru punerea in siguranta a perimetrului, precum si eventuale masuri de extindere a restrictiei de circulatie rutiera in zona Eroilor, unde s-a surpat terenul, existand riscul de prabusire a carosabilului.

Sambata, traficul rutier pe bulevardul Eroilor, intre bulevardul Carol Davila si Pod Eroilor, si pe bulevardul Eroilor Sanitari, intre str. Carol Davila si Piata Operei, a fost intrerupt din cauza surparii terenului.

PMB a precizat, intr-un comunicat de presa, ca incidentul a fost semnalat de constructorul care efectueaza lucrari de modernizare si extindere pentru Metrorex.