Circulatia metroului nu va fi afectata in urma surparii terenului din zona Eroilor, a declarat, duminica, directorul general interimar al Metrorex, Marin Aldea, care a precizat ca sunt cautate solutii de consolidarea a terenului de catre constructor, transmite Mediafax.

Metroul bucurestean Foto: metrorex.ro

Marin Aldea, prezent la Primaria Capitalei unde a discutat cu autoritatile, a afirmat ca in zona Eroilor, in urma surparii terenului, a fost avariat un put de epuizment.

"Un put de epuizment a fost avariat si apa a patruns in statia Eroilor 2. S-au luat masuri de catre constructor pentru izolarea patrunderii apei in statii. In continuare, se cauta solutii de consolidare a terenului", a adaugat Aldea, mentionand ca un astfel de put trage apa infiltrata in subsol.

De asemenea, Aldea a spus ca asemenea incidente au mai avut loc si in alte orase mari europene in timpul unor astfel de lucrari.

Directorul general interimar al Metrorex a precizat ca s-au luat masuri de catre constructor pentru izolarea patrunderii apei in statii si ca in continuare se cauta solutii de consolidare a terenului, context in care au fost luate masuri de catre prefectul Capitalei de asigurare a sigurantei locatarilor din blocurile afectate.

Intrebat a cui este vina pentru surparea soselei din zona Eroilor, Aldea a aratat ca mai multe date are constructorul, precizand ca Metrorex este doar beneficiar al lucrarii.

"Ei sunt specialisti si ei trebuie sa spuna, ei au echipele de proiectanti ce vor sosi in dupa-amiaza acestei zile (duminica-n.r.) si se vor stabili masurile ce se impun", a mai spus Marin Aldea.

Marin Aldea a mai precizat ca, sambata seara, a facut o vizita cu ministrul Transporturilor, Dan Costescu, la santierul din zona Eroilor pentru a se asigura ca situatia este sub control si ca proiectantul impreuna cu constructorul iau masurile care se impun.

Intrebat daca circulatia metroului va fi afectata de acest incident, directorul general Interimar al Metrorex a raspuns negativ.

"Nu, nu, circulatia metroului nu va fi afectata sub nicio forma. Va referiti la linia 1 de metrou, la Eroilor 1. Statia este mult prea mare, la fel ca si distanta pana la ea", le-a spus Marin Aldea jurnalistilor.

La Primaria Capitalei a avut loc, duminica dimineata, o sedinta privind situatia aparuta in zona Eroilor, dupa surparea soselei din cauza lucrarilor la extinderea magistralei de metrou, la care au participat reprezentanti ai Metrorex, ai Politiei Rutiere, ISU si ai Inspectoratului de Stat in Constructii, dar si prefectul Capitalei, Paul Petrovan.

Traficul rutier pe bulevardul Eroilor si pe bulevardul Eroilor Sanitari din Bucuresti a fost inchis sambata, din cauza surparii terenului in zona, ca urmare a lucrarilor facute pentru extinderea magistralei de metrou, existand riscul de prabusire a soselei. Incidentul a fost semnalat de firma care face lucrari de modernizare si extindere la metrou.

Restrictiile de circulatie in zona Eroilor, unde s-a surpat soseaua din cauza lucrarilor la extinderea magistralei de metrou, vor fi mentinute pentru cel putin 30 de zile, a declarat, duminica, Alexandru Ichim, purtatorul de cuvant al Primariei Capitalei.

De asemenea, Ichim a precizat ca 14 locatari din zona Eroilor si-au parasit locuintele, intrucat exista "risc asupra structurii de rezistenta" a imobilului in care locuiesc.