Traficul rutier pe bulevardul Eroilor si pe bulevardul Eroilor Sanitari a fost inchis, sambata, din cauza surparii terenului, existand riscul de prabusire a carosabilului, incidentul fiind semnalat de firma care face lucrari de modernizare si extindere la metrou, anunta Primaria Capitalei.

Trafic rutier deviat la intersectia Bd. Eroilor - Bd. Eroilor Sanitari, din cauza unei surpari in carosabilFoto: Agerpres

Conform unui comunicat al Primariei Capitalei, citat de Mediafax, circulatia a fost inchisa, sambata la pranz, pe bulevardul Eroilor, intre strada Carol Davila si Pod Eroilor, si pe bulevardul Eroilor Sanitari, intre strada Carol Davila si Piata Operei, dupa ce incidentul a fost semnalat de constructorul care efectueza lucrari de modernizare si extindere pentru Metrorex.

"Deoarece exista riscul prabusirii carosabilului si propagarea surparii spre imobilele aflate la intersectia bulevardului Eroilor cu bulevardul Eroii Sanitari, primarul general, Razvan Sava, a convocat un comandament de urgenta si a dispus inchiderea traficului in zona, pana la punerea in siguranta a perimetrului", se arata in documentul citat.

Astfel, circulatia a fost inchisa pe bulevardul Eroilor, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila, iar pe sensul spre periferie, de la Splaiul Independentei si pe bulevardul Eroii Sanitari, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila, potrivit reprezentantilor Primariei Capitalei.

Circulatia in zona a fost deviata pe sensul spre centru, dinspre cartierele Drumul Taberei si Militari, pe soseaua Pandurilor- Calea 13 Septembrie sau soseaua Geniului - soseaua Cotroceni, iar pe sensul spre cartierele Drumul Taberei si Militari, pe Splaiul Independentei- soseaua Cotroceni- soseaua Geniului sau soseaua Cotroceni-bulevardul Iuliu Maniu- bulevardul Vasile Milea.

La ora transmiterii acestei stiri, in zona respectiva se afla reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), Inspectoratului de Stat in Constructii, IGPR, Politiei Rutiere, dar si ai Politiei Locale a Municipiului Bucuresti si ai Jandarmeriei. De asemenea, s-au mobilizat echipele de interventie ale companiilor de utilitati pentru a oferi asistenta tehnica si de interventie.

Edilul interimar al Bucurestiului i-a convocat, duminica, de la ora 10.00, la sediul Primariei Capitalei, pe reprezentantii Metrorex, ai Politiei Rutiere, ai ISU si ai Inspectoratului de Stat in Constructii.

La intalnirea, la care a fost invitat si prefectul Capitalei, Paul Petrovan, vor fi discutate masurile de interventie pentru punerea in siguranta a perimetrului, precum si eventuale masuri de extindere a restrictiei de circulatie rutiera in zona.