Dispozitiile OUG 7/2015 privind stabilirea destinatiei unor bunuri imobile confiscate, neconstitutionale: Nu se justifica urgenta reglementarii

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 10 decembrie 2015, 17:41 Actualitate | Esenţial

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis joi, cu majoritate de voturi, ca sunt neconstitutionale dispozitiile Ordonantei de urgenta a Guvernului 7/2015 privind stabilirea destinatiei unor bunuri imobile confiscate, anunta Agerpres.

CCR a admis exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor OUG 7/2015 ridicata direct de Avocatul Poporului.

CCR precizeaza, intr-un comunicat, ca, potrivit ordonantei de urgenta criticate, bunurile imobile intrate in proprietatea privata a statului pot fi transmise in domeniul public al acestuia si in administrarea autoritatilor administratiei publice centrale, altor institutii publice de interes national, dupa caz, sau regiilor autonome de interes national (entitati beneficiare), la solicitarea acestora, prin hotarare a Guvernului, initiata de Ministerul Finantelor Publice, in conditiile legii.

'Curtea a constatat ca dispozitiile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 7/2015 incalca art.115 alin. (4) din Constitutie. Motivele invocate de Guvern pentru emiterea ordonantei de urgenta, astfel cum sunt enuntate in preambulul si nota de fundamentare ale acesteia, prezinta aspecte care tin de ratiunea, necesitatea, oportunitatea si utilitatea reglementarii, fara a motiva existenta unei situatii extraordinare care sa justifice utilizarea acestui instrument de legiferare. Cu privire la urgenta reglementarii, Curtea a retinut ca legiferarea operativa a remedierii unor disfunctionalitati sau perfectionarea cadrului legislativ se putea realiza pe calea procedurii obisnuite de legiferare, si nu prin ordonanta de urgenta, astfel ca motivarea urgentei adoptarii actului normativ este una formala', se arata in comunicatul CCR.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului si Avocatului Poporului.
Articol sustinut de Metropolitan Life

​VIDEO INTERVIU Emilia Bunea, Metropolitan Life: Orice om are dreptul la o asigurare de viata, iar un produs cu o prima de 30 de lei pe luna este ideal pentru a atinge nevoile de protectie de baza / Calin Rangu, ASF: Din pacate suntem o piata a RCA-ului in comparatie cu alte tari europene

Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life si Calin Rangu, Director, Directia Protectia Consumatorului, ASF au discutat intr-un interviu despre rolul telemarketingului in zona asigurarilor de viata, despre tendintele din piata romaneasca si regulile care trebuie respectate de catre persoanele care contacteaza potentiali clienti.
555 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri