Un incendiu a izbucnit, joi dimineata, intr-un corp de cladire care apartine Muzeului Culturii Romilor, un barbat care a incercat sa stinga incendiul fiind ranit usor, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, citat de Mediafax.

Incendiul a fost anuntat la ISU Bucuresti-Ilfov in jurul orei 9:25, persoana care a alertat autoritatile anuntand ca in cladirea modulara aflata pe strada Drumul Sabareni se vad flacari mari.

Pompierii au ajuns la locul incendiului cu cinci autospeciale de stingere cu apa si spuma, la acel moment fiind degajat foarte mult fum.

Flacarile au cuprins o suprafata de aproximativ 200 de metri patrati dintr-o parte a cladiri, care are doar parter si este construit pe structura metalica. In partea de cladire afectata de incendiu erau depozitate materiale de lemn, plastice si echipamente IT, a precizat Daniel Vasile.

Un tanar care incerca sa stinga incendiul a fost ranit usor la nivelul capului, unde i-au cazut bucati de jar. El a primit ingrijiri medicale la fata locului, nefiind necesara transportarea lui la spital.

Pompierii au stins incendiul in mai putin de o ora, o suprafata de 40 de metri patrati din cladire fiind distrusa total.