Tanarul de 17 ani, din Craiova, suspectat de propaganda jihadista si ridicat de anchetatori, este audiat de procurorii DIICOT in prezenta unui psiholog, anchetatorii urmand sa decida daca il vor retine si daca vor solicita o expertiza psihiatrica a acestuia, cu acordul parintilor, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Conform sursei citate, la audieri asista si un psiholog pentru ca tanarul suspectat de propaganda jihadista este minor.

De asemenea, anchetatorii ar putea solicita in cazul acestuia o expertiza psihiatrica. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca pentru ca elevul sa fie expertizat procurorii au nevoie de acordul parintilor, pentru ca acesta nu are sub 16 ani, dar nu este nici major.

In cazul in care tutorii tanarului nu-si dau acordul anchetatorii ar putea fi nevoiti sa ceara unei instante de judecata admiterea unei astfel de cereri.

Dupa audieri procurorii vor decide si daca il vor retine pe elev.

Tanarul de 17 ani suspectat de propaganda jihadista a renuntat in urma cu doi ani la religia crestin-ortodoxa si a trecut la cea islamica si mergea frecvent "la o biserica musulmana", el provenind dintr-o familie destramata, tatal sau fiind recent eliberat din penitenciar, scrie Mediafax.