Omul de afaceri constantean George Vergiliu Bosanceanu a fost condamnat definitiv, marti, de Curtea de Apel Galati, la sase ani de inchisoare in dosarul in care este acuzat de constituire de grup infractional organizat si proxenetism, potrivit Mediafax.

Magistratii Curtii de Apel Galati l-au condamnat, marti, pe George Vergiliu Bosanceanu la un total de sase ani de inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si proxenetism, decizia instantei galatene fiind definitiva.

El fusese condamnat in prima instanta, in octombrie 2014, de Tribunalul Vrancea, la zece ani de inchisoare, insa Curtea de Apel Galati a desfiintat in parte sentinta primei instante si a schimbat incadrarea juridica a faptelor retinute in cazul lui Bosanceanu, din doua infractiuni, respectiv trafic de minori si proxenetism, intr-o singura infractiune de proxenetism.

Potrivit DIICOT, in cursul anului 2011, George Bosanceanu, impreuna cu Gheorghe Peneoasu, Marian Rosu, Bogdan Barbu, Georgica Chiciorea, Virgil Helera si Sevghilim Saban, au obtinut beneficii financiare substantiale asigurand cazarea si inlesnind practicarea prostitutiei de catre cinci tinere, cu varste cuprinse intre 17 si 23 de ani, clientii fiind racolati din randul turistilor din statiunea Mamaia prin intermediul unor pliante publicitare.

Activitatea grupului se desfasura de predilectie in sezonul estival, dar si in extrasezon, in hotelul Histria, care ii apartine lui George Bosanceanu.

In acest dosar, Bosanceanu a stat in arest preventiv intre 3 si 26 aprilie 2012.

Anterior, in ianuarie 2012, omul de afaceri George Bosanceanu a mai stat in arestat preventiv, intr-un alt dosar in care era acuzat, printre altele, de instigare la furt calificat si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Astfel, George Bosinceanu era acuzat ca a executat fara autorizatie de construire etajarea si mansardarea Hotelului Histria din Mamaia, a realizat o structura din lemn la parter si la etajele 1, 2 si 3 si a scari exterioare pe structura metalica pentru accesul la fiecare nivel si a amplasat foisoare din lemn. In timpul lucrarilor de demolare a anexelor ridicate ilegal, au fost descoperite bransamente ilegale la reteaua de electricitate, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 1.800.000 de lei, fara TVA.

In urma cu aproape doua saptamani, Hotelul Histria, din Mamaia, apartinand lui George Bosanceanu, a fost afectat de un incendiu izbucnit la acoperisul cladirii, in acel moment in interior aflandu-se trei angajati, care au reusit sa iasa singuri, fara sa fie raniti.

La fata locului au fost trimise opt autospeciale de interventie, focul extinzandu-se cu repeziciune din cauza vantului. Acoperisul cladirii a fost afectat pe o suprafata de aproximativ opt sute de metri patrati.

George Bosanceanu a spus ca hotelul era inchis si crede ca incendiul a pornit de la un scurtcircuit produs la o eoliana de pe acoperis.