Asociatia Municipiilor din Romania isi exprima nemultumirea fata de lipsa de transparenta a Guvernului in fundamentarea si elaborarea bugetului de stat pe 2016, subliniind ca a propus ministrului Finantelor Publice, Anca Dragu, o intalnire pe aceasta tema, informeaza Agerpres.

"In data de 24 noiembrie Asociatia Municipiilor din Romania a transmis Guvernului, prim-ministrului Dacian Ciolos, vice-premierului si ministrului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice - Vasile Dincu si ministrului Finantelor Publice - Anca Dana Dragu solicitarea de a organiza o intalnire pentru a discuta despre proiectul de buget pentru anul 2016. Totodata, AMR a expus si cateva probleme in convergenta cu programul de guvernare propus, prezentand si solutii pentru depasirea acestora: alocarea resurselor financiare catre administratia publica locala, profesionalizarea administratiei publice locale si identificarea si eliminarea vulnerabilitatilor in absorbtia fondurilor europene'', se arata intr-un comunicat AMR .

Asociatia Municipiilor din Romania include toate cele 103 municipii din tara, la care se adauga sectoarele Bucurestiului. Asociatia promoveaza si protejeaza interesele autoritatilor administratiei publice locale in vederea asigurarii bunei guvernari pentru cetateni, se mai arata in comunicat.