Inspectia Judiciara a clasat sesizarea din oficiu privindu-l pe judecatorul Constantin Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel Bucuresti, cel care l-a eliberat din arest preventiv pe fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, informeaza Agerpres.

"Inspectorii judiciari din cadrul Directiei de inspectie judiciara pentru judecatori au dispus, prin rezolutia din 2 decembrie 2015, clasarea sesizarii din oficiu a Inspectiei Judiciare, ca urmare a relatarilor mass-media in cazul 'Colectiv'. Din analiza efectuata, a rezultat faptul ca nu exista indicii privind savarsirea vreunei abateri disciplinare de catre judecatorul investit cu solutionarea cauzei", se arata intr-un comunicat al Inspectiei Judiciare.

Inalta Curte de Casatie si Justitie si Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania au criticat decizia Inspectiei Judiciare de a-l cerceta pe judecatorul Constantin Luchian Constantinescu.

Inspectia Judiciara s-a sesizat in acest caz ca urmare a relatarilor din presa cu privire la posibile abateri disciplinare in legatura cu modul in care judecatorul Constantin Luchian Constantinescu a instrumentat si solutionat dosarul avand ca obiect luarea unor masuri preventive in dosarul ''Colectiv''.

Constantin Luchian Constantinescu a decis pe 11 noiembrie eliberarea din arest a fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone si a celor doua functionare - Aurelia Iofciu, sef Serviciu autorizari comerciale, si Luminita Larisa Ganea, functionar in cadrul aceluiasi serviciu.

CAB nu luat nicio masura preventiva in cazul celor trei, in contradictie cu decizia din 7 noiembrie a Tribunalului Bucuresti care a dispus arestarea preventiva.

In motivarea deciziei, magistratul a sustinut ca nu primarul este cel care emite autorizatia de prevenire si stingere a incendiilor, astfel incat nu intra in atributiile lui Piedone sa veridice daca clubul Colectiv indeplinea normele PSI.