Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania(COTAR) a anuntat ca va organiza un miting de protest in data de 10 decembrie 2015 in fata Guvernului Romaniei, urmat de un mars in fata Primariei Muncipiului Bucuresti si in fata Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Protest de amploare impotriva cresterii tarifelor RCAFoto: AGERPRES

Conform comunicatului de presa, la actiunea de protest vor fi mobilizate aproximativ 7000 de autobuze, autocare si taxiuri ce au activitate in domeniul transportului public de persoane.

Principalele revendicari ale COTAR sunt:

1. Consultari in regim de urgenta intre Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti (AMTB) si organizatiile reprezentative ale transportatorilor rutieri pentru intocmirea unui nou program de transport in Bucuresti si adaugarea unor noi criterii de atribuire a traseelor dintre Bucuresti si localitatile judetului Ilfov.

2. Actiuni drastice in cazul autobuzelor RATB care, "in mod ilegal", efectueaza transport de persoane in judetul Ilfov.

3. Sa se deblocheze toate platile catre transportatori, banii pe acciza si plata cupoanelor de pensionari sau persoane cu handicap.

4. Operatorii de transport din domeniul Taximetriei cer un audit la Directia de transporturi din Primaria Muncipiului Bucuresti.

5. Modificarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, astfel operatorii de transport fiind exonerati de obligatia de a plati drepturile de autor pentru radioul din masina

7. Schimbarea urgenta a algoritmului de calcul a politei RCA dupa criterii precum caracteristicile tehnice ale autovehicului si cazierul auto al soferului autovehicului. Posibilitatea de a fi efectuata reparatia unui autovehicul acoperit de o polita RCA in baza propriei asigurari.