O fabrica de mezeluri din orasul Stefanesti, judetul Arges, a fost distrusa de flacari in noaptea de miercuri spre joi, informeaza Agerpres.

UPDATE 14.13Supraincalzirea motorului electric instalatiei de climatizare a provocat incendiul care a distrus, in noaptea de miercuri spre joi, o fabrica de mezeluri din orasul Stefanesti, judetul Arges, potrivit primelor concluzii ale anchetei efectuate de pompieri si politisti.

"Dupa cercetarea la fata locului, comisia formata din specialisti a stabilit drept cauza de producere a incendiului efectul termic al curentului electric generat de motorul electric al instalatiei de climatizare a halei de productie", se precizeaza intr-un comunicat transmis joi de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arges.

Conform aceleiasi surse, incendiul izbucnit in cursul noptii a fost lichidat complet dupa aproximativ 11 ore, o autospeciala cu apa si spuma ramanand in supraveghere pentru eventualitatea in care focarele s-ar reactiva.

Flacarile au distrus hala de productie pe o suprafata de aproximativ 5.000 de metri patrati, precum si 4.000 de tone de materie prima, instalatii, utilaje, dar si documente aflate in interior. De asemenea, a ars hala abatorului pe o suprafata de aproximativ 1.400 de metri patrati, utilajele din interior si 50 de tone de materie prima.

Pompierii au reusit sa opreasca extinderea flacarilor la celelalte cladiri din incinta, fiind salvate hala de livrare a marfii si grajdurile cu animale.

"Interventia a fost foarte dificila din cauza suprafetei mari pe care se manifesta incendiul, degajarilor mari de fum si caldura, greutatea alimentarii cu apa a autospecialelor de interventie de la fata locului si gradul mic de rezistenta la foc a constructiei. Mai mult decat atat, pe timpul misiunii, pentru a inlatura pericolul unei explozii, pompierii au evacuat din interiorul fabricii 40 de butelii cu butan si 12 butelii cu azot", se mai arata in comunicatul ISU Arges.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges, incendiul a izbucnit putin dupa miezul noptii, la fata locului fiind trimise 11 autospeciale cu apa si spuma.

Niciunul dintre cei peste 30 de angajati aflati in fabrica nu a fost ranit, insa mai multe persoane au suferit atacuri de panica si au primit ingrijiri medicale.