PSD va vota pentru ridicarea imunitatii in cazul celor trei parlamentari - senatorul Dan Sova si deputatii Ioan Oltean si Catalin Teodorescu -, a declarat presedintele formatiunii social-democrate, Liviu Dragnea, miercuri, intr-o conferinta de presa la finalul BPN al partidului, potrivit Agerpres.

Liviu Dragnea in ParlamentFoto: Hotnews

"Decizia politica a PSD este ca parlamentarii PSD, si senatorii si deputatii, vor vota pentru ridicarea imunitatii in cele trei cazuri", a afirmat Dragnea.

In ceea ce priveste votul social-democratilor in cazul Sova, Dragnea a spus: "Senatorii nostri sunt convocati, vor fi la serviciu si vor vota".

El a precizat ca, in cazul in care vor exista si parlamentari social-democrati care nu vor vota in favoarea celor trei cereri ale Justitiei, acestia ar putea fi sanctionati prin neincluderea pe listele de candidati la viitoarele alegeri.

"Am discutat si in Comitetul Executiv National si in Biroul Permanent si in discutii cu multi membri de partid din tara si in discutii cu colegii parlamentari ca, totusi, democratia de partid inseamna sa-ti spui un punct de vedere, parerea, in perioada cand se dezbat anumite propuneri de decizii. Dupa ce au fost adoptate niste decizii politice ale partidului din care faci parte corect este sa le respecti. Daca vor fi colegi care in mod frecvent nu vor tine cont de deciziile care se iau in mod democratic in partid probabil ca, la un moment dat, partidul se va gandi ca nu mai poate sustine astfel de membri in anumite pozitii. E firesc, nu suntem un partid din independenti, in care fiecare candideaza independent, fiecare are propriul lui proiect politic. Nu, suntem un grup de oameni maricel, 500.000 de oameni, care suntem animati de niste principii comune, de niste valori comune, de niste idei comune si care avem impreuna niste proiecte politice comune pe care le sustinem in fata cetatenilor. (...) Cei care vor sa aiba proiecte personale si care vor sa fie vedete la televizor o sa le dorim foarte mult succes la un moment dat", a spus Dragnea.

Comitet executiv pe 9 decembrie

Comitetul Executiv National al PSD se va reuni pe 9 decembrie pentru a adopta forma finala a codului de etica si conduita al partidului si pentru a avea o prima discutie privind pregatirea alegerilor locale si desemnarea candidatilor, a anuntat Liviu Dragnea.

"Convocarea Comitetului Executiv al PSD pe data de 9 decembrie, la ora 16,00, unde vom adopta forma finala a codului de etica si conduita al partidului. De asemenea, vom avea o prima discutie despre pregatirea alegerilor locale si despre desemnarea candidatilor", a declarat presedintele PSD intr-o conferinta de presa.