Drumul National 7 pe Valea Oltului ramane blocat in totalitate dupa ce marti dimineata, pe 1 decembrie, de pe versantii de la iesirea din statiunea Calimanesti, in zona Defileului Oltului, au cazut pietre pe carosabil. Bolovanii care au cazut pe drum au prins si avariat o masina aflata in trafic in acel moment, insa, din fericire, nu au existat victime.

HotNews.roFoto: Hotnews

Centrul INFOTRAFIC informeaza, miercuri la pranz, ca circulatia rutiera pe DN7 este blocata pe ambele sensuri intre localitatile valcene Calimanesti si Brezoi (la kilometrul 200), din cauza bolovanilor cazuti pe suprafata carosabila.

De altfel, circulatia pe Valea Oltului la marginea localitatii Calimanesti a fost blocata si toata noaptea de marti spre miercuri, in urma caderilor de pietre de marti dimineata ce a paralizat traficul in zona.

Potrivit IPJ Valcea, caderile de piatra au avariat usor un autoturism care se afla in mers, nefiind inregistrate victime.

Pe Facebook circula fotografii cu zona efectata de caderile de piatra si cu masina avariata de bolovanii ce s-au pravalit pe carosabil.

Valea Oltului este un segment de drum cunoscut pentru alunecarile de pietre de pe versanti, in ultimii 6 ani executandu-se mai multe lucrari de consolidare, mai ales dupa ce au fost inregistrate si accidente mortale in astfel de evenimente.

UPDATE 12:45 - Ce spune Compania de Drumuri:

> In cusul zilei de ieri (01.12.2015), imediat dupa producerea incidentului, drumarii au actionat in vederea degajarii unui fir de cale, astfel incat utilizatorii sa nu ramana blocati in trafic pentru o perioada lunga de timp, putand astfel sa-si continue calatoria in conditii de siguranta;

> Reprezentantii Sectiei de Drumuri Nationale Ramnicu Valcea au actionat in vederea degajarii partii carosabile pe parcursul serii si a noptii de 1 decembrie spre 2 decembrie 2015;

> In prezent, la fata locului, se afla o echipa de alpinisti care lucreaza la indepartarea blocurilor de stanca de pe partea superioara a versantului, astfel incat sa inlature pericolul unor viitoare alunecari si sa poata fi redata circulatiei rutiere acest sector de drum national.

Precizam ca, in conformitate cu OG nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, CNADNR SA are in administrare partea carosabila, cat si o portiune din vecinatatea drumului care este destinata exclusiv semnalizarii rutiere sau altor scopuri legate de intretinerea si exploatarea drumului.

De asemenea, mentionam ca exista o zona de protectie situata de o parte si de alta a drumului care ramane in administrarea persoanelor fizice sau juridice care le au in administrare/proprietate, cu conditia sa nu aduca prejudicii drumului sau derularii in siguranta a traficului rutier. In situatia de fata, zona la care facem referire se afla in administrarea RNP -Romsilva, Directia Silvica Valcea, precum si Parcul National Cozia.

Pentru cresterea sigurantei rutiere, CNADNR a ancorat plase care sa protejeze partea carosabila de posibilele caderi de pietre, insa, din cauza ploilor insemnate cantitativ din ultimile zile, portiuni de roca au fost destabilizate, acestea provocand ebulmentul ce a acoperit carosabilul.

UPDATE 14:55 - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta participantii la trafic ca incepand cu ora 14:45 circulatia rutiera va fi reluata pe DN 7, intre localitatile Caciulata si Brezoi, pe ambele sensuri de mers, pentru toate categoriile de vehicule.

Poze de pe Valea Oltului.....astazi 1 dec 2015...nu au fost din fericire victime....eu la 300 de metri in spate...si...

Posted by Cristian Frincu on Tuesday, December 1, 2015